banner-studentsΣτο πλαίσιο της Δομής Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ υλοποιείται κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 Πρόγραμμα Εξειδίκευσης με τίτλο “Τεχνικές κατανόησης, γραφής, και έκδοσης στον ακαδημαϊκό, δημοσιογραφικό και επαγγελματικό χώρο.”

Το πρόγραμμα αποτελείται από έξι ενότητες και συγκεκριμένα :

  1. Υπηρεσίες web, αναζήτηση και δημιουργία κειμένων στο διαδίκτυο
  2. Επιστημονικός λόγος
  3. Γράφοντας για τα παραδοσιακά και τα νέα μέσα
  4. Ανάλυση λόγο
  5. Ψηφιακά αρχεία, ηλεκτρονικά κείμενα και εκδόσεις
  6. Η πειθώ των παρουσιάσεων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πτυχιούχους και επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες τους στη χρήση του λόγου και τη διαχείριση κειμένων για επαγγελματικούς σκοπούς. Θεωρεί ότι όλες οι ειδικότητες σχετίζονται με τον λόγο και τα κείμενα, όπως αυτά διαμορφώνονται στη σύγχρονη ψηφιακή συνθήκη. Ως εκ τούτου, απευθύνεται όχι μόνο σε πτυχιούχους των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών (π.χ. εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς επιστήμονες, κοινωνιολόγους, φιλολόγους, επικοινωνιολόγους, αποφοίτους των ξένων φιλολογιών) αλλά και όλων των άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι χρησιμοποιούν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τα κείμενα στην καθημερινότητά τους.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ και εξωτερικοί συνεργάτες, των οποίων οι διδακτορικές σπουδές, η ερευνητική δραστηριότητα και η διδακτική εμπειρία συνάδει με τις διδακτικές ενότητες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις μεθόδους της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με στόχο να άρει τους αποκλεισμούς που δημιουργεί η παραδοσιακή εκπαίδευση και να δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς πτυχιούχους μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την εξέλιξή τους. Χρησιμοποιεί ψηφιακό υλικό, τηλεσυναντήσεις και τηλεδιασκέψεις σε πλατφόρμα.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται ανά ενότητα στο ποσό των €120 (πληρωτέο μέχρι τις 27 Μαρτίου 2014). Η έναρξη του προγράμματος προσδιορίζεται στις 17 Μαρτίου 2014.

Αιτήσεις για τις δύο πρώτες ενότητες γίνονται δεκτές από 21/02 έως 14/03 και μόνον ηλεκτρονικά.

Την αίτηση θα την βρείτε εδώ.

Την αίτηση θα πρέπει να συνοδεύουν τα ακόλουθα παραστατικά:

  • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην Ελληνική γλώσσα
  • Τίτλοι Σπουδών

Πηγή: http://multitext.gr/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.