ypourgeio paideias-2

mineduΣτις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας των 28 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στις Βρυξέλλες θα προεδρεύσει ο  Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Τα κύρια σημεία των εργασιών του Συμβουλίου περιλαμβάνουν:
·    Την υιοθέτηση των συμπερασμάτων του Συμβουλίου σχετικά με μία αποτελεσματική και καινοτόμο εκπαίδευση και κατάρτιση, ως επένδυση στις δεξιότητες – στήριξη του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2014
·    Τη δημόσια πολιτική συζήτηση με θέμα την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας, με βάση τα αποτελέσματα του προγράμματος διεθνούς αξιολόγησης των ικανοτήτων των ενηλίκων (PIAAC: Έρευνα ΕΕ-ΟΟΣΑ) και του προγράμματος διεθνούς αξιολόγησης μαθητών (PISA: Έρευνα ΟΟΣΑ). 
Επίσης, κατά την διάρκεια των εργασιών η Ελληνική Προεδρία θα προτείνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση, σχετικά με πρόσφατη πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την θέσπιση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.