Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας να εφαρμοστεί από εφέτος, στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου, η διαδικασία επιλογής θεμάτων από την αντίστοιχη Τράπεζα, σε συνδυασμό με τις διαμαρτυρίες φιλολόγων καθηγητών από όλη τη χώρα, οι οποίοι δηλώνουν ότι αδυνατούν να καλύψουν την ύλη, προκαλεί δικαιολογημένα την έντονη αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου. Θεωρούμε ότι, για την εφαρμογή τέτοιων μέτρων, απαιτείται να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος σχετικά με την παιδαγωγική σκοπιμότητα του νεοεισαγόμενου μέτρου, που καθιερώνει ένα αυστηρό εξετασιοκεντρικό σύστημα στην Α’ Λυκείου χωρίς, μάλιστα, την έγκαιρη ενημέρωση των διδασκόντων για την εξεταστέα ύλη.
Επιπρόσθετα, είναι επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση των ειδικών επιτροπών και τω συντονιστικών οργάνων, για τη ρύθμισή του, να βασίζεται στη διαφάνεια και τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων και δη των Επιστημονικών Ενώσεων.

Αναστάσιος Αγγ. Στέφος
Πρόεδρος Π.Ε.Φ.

Πηγή:http://www.p-e-f.gr/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.