Χωρίς επαναφορά της βάσης του “10”, με αυξημένο αριθμό εισακτέων στις θετικές σχολές και παράταση για εισαγωγή στα ΑΕΙ με το 10% χωρίς νέες εξετάσεις, είναι τα τρία στοιχεία των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Επίσης, εφέτος για πρώτη φορά οι εξετάσεις στην Α’ Λυκείου θα γίνουν και μέσω της Τράπεζας Θεμάτων, η οποία θα υπόκειται στην Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή με την επωνυμία “Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων”.

Νέος «Μr Πανελλαδικές Εξετάσεις» ορίσθηκε ο καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Γιώργος Δάσσιος. Συνολικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των εισακτέων δεν θα τροποποιηθεί πολύ σε σχέση με πέρυσι, καθώς θα μειωθεί ο αριθμός των θέσεων στις θεωρητικές σχολές.

Εφέτος για πρώτη φορά θα δοθούν τα θέματα των Εξετάσεων της Α’ Λυκείου από την Τράπεζα Θεμάτων περίπου 20 ημέρες νωρίτερα, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίζουν την ευρεία γκάμα ερωτήσεων και να προετοιμασθούν κατάλληλα.

Ολόκληρο το άρθρο στο http://www.galatsion.gr/

Πηγή: http://www.galatsion.gr/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.