Σεμινάριο: Εισαγωγή στην Προσωκρατική Φιλοσοφία

Σεμινάριο: Εισαγωγή στην Προσωκρατική Φιλοσοφία

Συχνότητα: κάθε Δευτέρα 18:00 – 20:00
Διάρκεια: 11 εβδομάδες
Διδάσκων: Βασίλης Κύρκος

Η Ανοιχτή Τέχνη έχει την χαρά και την τιμή να αναγγείλει ότι για δεύτερη χρονιά  διεξάγεται ένα σπάνιο και μοναδικό μάθημα που, επί δεκαετίες,  ήταν σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσει κάποιος ακόμα και στο πανεπιστήμιο, απλούστατα γιατί δεν υπήρχαν τα πλήρη κείμενα και πλήρης απόδοσή τους: Η «Εισαγωγή στους Προσωκρατικούς Φιλοσόφους», από τον ομότιμο καθηγητή φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλη Κύρκου, που μόλις πρόσφατα απέδωσε για πρώτη φορά ολόκληρο το μεγαλειώδες τρίτομο έργο τα «Σωζόμενα των Προσωκρατικών Φιλοσόφων» (εκδ. Παπαδήμα) στην σύγχρονη ελληνική μας γλώσσα.
Οι περίφημοι Προσωκρατικοί Φιλόσοφοι, ο Ηράκλειτος, ο Πυθαγόρας, ο Θαλής και δεκάδες άλλοι της «Δημοκρατίας των Μεγαλοφυών», έχουν επηρεάσει τα μεγαλύτερα πνεύματα του σύγχρονου κόσμου, από τον Νίτσε μέχρι τον Στιβεν Χοκινγκ.
Η γνωρίμια σας με τους Προσωκρατικούς Φιλοσόφους θα σας αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο και τον εαυτό σας.
Γιατί ακριβώς αυτοί οι φιλόσοφοι είναι οι πρώτοι  στην Παγκόσμια Ιστορία που ερμήνευσαν με λογική τον κόσμο και την δημιουργία του, αλλά και τον κόσμο του ανθρώπου. Που έθεσαν τις βάσεις της φιλοσοφίας αλλά και της επιστήμης και πρόκριναν την Δημοκρατία ως το πιο κατάλληλο πολίτευμα. Που έδειξαν τον δρόμο για την εξέλιξη και την ανάπτυξη της ανθρωπότητας, χωρίς φλυαρίες, σκοταδισμούς και αλληγορίες που, δυστυχώς,  ταλανίζουν ακόμη τον πλανήτη μας. Η Προσωκρατική φιλοσοφία με κρυστάλλινη διαύγεια και τον περίφημο ελληνικό ορθολογισμό στην κορύφωσή του έχει θέσει και έχει απαντήσει σε όλα σχεδόν τα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο, από υπάρξέως του.
«Κόσμον τόνδε τον αυτόν απάντων ούτε τις των θεών ούτε των ανθρώπων εποίησεν, αλλ’ ην αεί, έστιν και έσται, πύρ αείζωον, απτόμενον μέτρα και αποσβεννύμενον μέτρα»
, Ηράκλειτος, Β 52.

Εκδήλωστε ενδιαφέρον για αυτό το σεμινάριο

Σας προτείνουμε να δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Με τη συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω φόρμας θα έρθουμε άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας.

http://www.anoixtitexni.gr/

Φιλολογικός Ιστότοπος on Facebook
Φιλολογικός Ιστότοπος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.