to_diadiktio_sti_zoi_masΘΕΜΑ: Παρεμβάσεις του ΚΕΣΑΝ – Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου σε σχολεία στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για την «Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, πρόκειται να πραγματοποιήσουν ενημερωτική καμπάνια για την «Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο» σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά τη χρονική περίοδο Φεβρουαρίου 2014 – Μαΐου 2014. Η παρέμβαση αυτή είναι αναγκαία καθώς διαπιστώνεται η έντονη ενασχόληση των εφήβων με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, σε θέματα ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, επικοινωνίας κ.λπ. Σύμφωνα με τα ερευνητικά πορίσματα Πανελλήνιας Έρευνας (HBCS/WHO, 2010), όπου συμμετείχαν μαθητές εφηβικής ηλικίας με θέμα: «Έφηβοι, Συμπεριφορές και Υγεία», αυτά κατέδειξαν σημαντική ενασχόληση των νέων με τον Η/Υ – διαδίκτυο και κινδύνους εξάρτησης από αυτό: σχεδόν ένας στους έξι μαθητές ηλικίας 15 ετών εμφανίζει συμπεριφορές εξάρτησης από τη χρήση του διαδικτύου.

Ειδικότερα, η ενημερωτική καμπάνια για την «Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο» αφορά σε μία 3ωρη συνάντηση με ομάδες μαθητών Γυμνασίου του Δήμου Ηρακλείου, που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων ή σχετικές εργασίες με συναφή θεματολογία, και στοχεύει στην ανάδειξη των κινδύνων που ελλοχεύουν από τη χρήση του Η/Υ – διαδικτύου, καθώς και τρόπους ασφαλούς πλοήγησης. Παράλληλα με την ενημέρωση των μαθητών, υπάρχει η δυνατότητα για την ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα χρήσης – εξάρτησης από τον Η/Υ – διαδίκτυο, που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 2ωρη εκπαιδευτική συνάντηση με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων που θα ενταχθούν στην καμπάνια. Υπάρχει η δυνατότητα για όσα σχολεία ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, η συνάντηση με τους μαθητές να πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΕΣΑΝ – Κέντρου Πρόληψης (Μίνωος & Μιχ. Αρχαγγέλου, Θέρισσος), κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία παρακαλούνται να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής και να την στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] & [email protected] μέχρι την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014.

 Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2810-333778 (Ζαχαράτου Αγγελική) και 2810-313222  (Λαγουδάκη Καλλιόπη).

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων.

 

 

Επισυνάπτεται: H Αίτηση  Συμμετοχής στην ενημερωτική καμπάνια για την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων                                      Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

 

 

 

     Αγγελική Ζαχαράτου                                                                      Μανουσάκης Γεώργιος

 

Προηγούμενο άρθροΚοινωνικό Φροντιστήριο
Επόμενο άρθροΛατινικά: Γερουνδιακό
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.