Μία μόνο ευκαιρία να κατοχυρώσουν τη βαθμολογία τους για εισαγωγή στα ΑΕΙ θα έχουν οι τελειόφοιτοι του 2014, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» από το 2016 καταργείται η κατοχύρωση βαθμών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι τελειόφοιτοι θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων στην ανώτατη εκπαίδευση με τη βαθμολογία που θα έχουν ήδη συγκεντρώσει το 2014, μόνο στις Πανελλαδικές του 2015. Μετά, όσοι τελειόφοιτοι θελήσουν να είναι ξανά υποψήφιοι θα πρέπει να δώσουν ξανά Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Φέτος με τη διαδικασία του 10% θα μπορούν να είναι υποψήφιοι μόνο όσοι εξετάστηκαν πέρυσι.

Αλλαγή, όμως θα υπάρχει και στο μηχανογραφικό δελτίο, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα οι αστυνομικές Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. βγαίνούν από το μηχανογραφικό δελτίο και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τους από πολίτες.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ θα υπάρχει ως επιλογή μόνο για όσους υπηρετούν ως αστυνομικοί και θα πάρουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η εφημερίδα τονίζει ότι τελικά δεν αποκλείεται να ξεκλειδωθεί η επιλογή αυτή, μόνο για όσους μπορούν να περιμένουν να εισαχθούν δύο χρόνια μετά.

Πηγή:ΟΕΦΕ

Προηγούμενο άρθρο2014: έτος EL GRECO
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη του Υπουργού Παιδείας στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής»
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.