to_diadiktio_sti_zoi_masΠρόγραμμα επισκέψεων σχολείων στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια»

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη επίσκεψη μαθητών από το 66ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι, για την παρακολούθηση της παρουσίασης: «Το διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια».

Η παρουσίαση πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Νέων Τεχνολογιών και μπορούν να την παρακολουθήσουν μαθητές της Ε’ και της Στ’ Δημοτικού σχολείου, καθώς και μαθητές Α’, Β’ & Γ’ Γυμνασίου, σχολικών μονάδων Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ενημερώνονται για τη χρήση του Διαδικτύου, τις δυνατότητες που προσφέρει στη Μάθηση, στην Επικοινωνία, στην Πληροφόρηση και στην Ψυχαγωγία. Παράλληλα, παρουσιάζονται θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου.

Η ενημερωτική παρουσίαση έχει βιωματικό χαρακτήρα, με τη χρήση φορητών Η/Υ, διαδραστικού πίνακα, εργαλείων Web 2.0 και εκπαιδευτικών λογισμικών, η διάρκειά της είναι 60 λεπτά και μπορούν να την παρακολουθήσουν έως και 30 μαθητές.

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται από τις 9 Ιανουαρίου 2014 έως και τις 15 Μαΐου 2014 (μια επίσκεψη κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, ώρες 10:00-11:30).

 

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.