ypourgeio paideias-3

ypourgeio_paideiasΣύσκεψη Εργασίας Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς και το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας σήμερα 23.12, στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς Παναγιώτη Κανελλόπουλο και αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, με δύο βασικές θεματικές:

-Τη συμμετοχή του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.Σ.Υ.Ν.), ως θεσμικού οργάνου εκπροσώπησης των νέων, στις δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αφορούν στις πολιτικές για την Παιδεία και στη Νέα Γενιά, το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε συνδυασμό με την προεδρία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, που θα έχει το Ε.Σ.Υ.Ν. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα

-Τη συμμετοχή του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας στην εφαρμογή των βασικών μεταρρυθμιστικών δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων -στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το Σχέδιο «Αθηνά», στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με το Νόμο για την αναμόρφωση του Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και με το νέο Θεσμό της Μαθητείας- που συνδέουν την μαθησιακή διαδικασία με την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, τόσο στο πλαίσιο της νεανικής επιχειρηματικότητας όσο και σε αυτό της σύνδεσης της γνώσης με την αγορά εργασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.ΣΥ.Ν κ. Σαράντος Μιχαλόπουλος και κ. Ευάγγελος Μαυρίδης

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε: «Προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή της Νέας Γενιάς στην Ελληνική Προεδρία, ιδιαίτερα για τις πολιτικές που αφορούν στους ίδιους τους νέους ανθρώπους. Επίσης, συνεχίζουμε το διάλογο που ξεκινήσαμε με τους φορείς της νεολαίας κατά το σχεδιασμό των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, τώρα που αυτές εφαρμόζονται στην πράξη.

Για να επιτύχει η μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια στην πράξη, πρέπει να αγκαλιαστεί από τους ίδιους τους νέους, ώστε να ξεριζώσουμε τις αιτίες της ύφεσης και της κακοδαιμονίας της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Κανελλόπουλος δήλωσε: «Επιβεβαιώνεται σήμερα το κλίμα αγαστής συνεργασίας που διέπει τις σχέσεις της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, ως θεσμικού οργάνου εκπροσώπησης των νέων».

Ο κ. Δρίκος Αρμόδιος, Πρόεδρος του ΕΣΥΝ δήλωσε: «Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις προωτοβουλίες που θα αναλάβουμε στο εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας. Πρωτοβουλίες που έχουν ως επίκεντρο τις θεματικές της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, δηλαδή την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και της νεανικής επιχειρηματικότητας».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Προηγούμενο άρθροΚύριος όλων… χωρίς υπηρέτες και αυλικούς!
Επόμενο άρθροΟ Γολγοθάς των Πανελληνίων
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.