ypourgeio paideias-2

mineduΜετά από τη συνάντηση με την Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπροσώπους Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων των 8 Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο εξορθολογισμός του Δημοσίου είναι εθνικός στόχος. Η διαθεσιμότητα ήταν για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εθνική υποχρέωση. Για την Κυβέρνηση διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις. Στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ορθολογική ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών στον δημόσιο τομέα.

Γι’ αυτό δημοσιοποίησα συγκεκριμένες προτάσεις, έκανα εξαντλητικό διάλογο και κάλεσα τις Πρυτανικές αρχές και τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων να υλοποιήσουμε σχέδια ενδοϊδρυματικής και διαϊδρυματικής κινητικότητας για τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Πελεγρίνης, σε αντίθεση με τους 7 Πρυτάνεις των άλλων Πανεπιστημίων, που επηρεάστηκαν από τη διαθεσιμότητα, με την απραξία του κράτησε και κρατά το Ίδρυμα κλειστό. Τον παρέπεμψα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους λόγους που κατανοεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, και τους οποίους ο ίδιος φρόντισε να αναδείξει σήμερα, πλαισιωμένος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ πρέπει να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο για να μην χαθεί το εξάμηνο. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο υπάρχει χάριν των φοιτητών του και λειτουργεί για να υπηρετεί την προοπτική της Ελληνικής κοινωνίας».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.