Με το κείμενο αυτό οι “Λωτοφάγοι” εισάγουν μια σειρά αναρτήσεων, η οποία ελπίζουμε

ότι θα φανεί χρήσιμη στους φίλους του αρχαίου θεάτρου, στους φοιτητές μας, αλλά και στους συναδέλφους που διδάσκουν αρχαία ελληνική κωμωδία και τραγωδία στη Μέση ή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πρόκειται για τέσσερις καταλόγους, στους οποίους συγκεντρώνονται οι σύνδεσμοι προς τους ιστοτόπους εκείνους του… Διαδικτυακού Σωλήνα (του περίφημου YouTube!) αλλά και του αρχείου της Εθνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, στους οποίους αναρτώνταιβιντεοσκοπημένες παραστάσεις αρχαίων τραγωδιών και κωμωδιών σε ολοκληρωμένη μορφή.

Αρχή κάνουμε σήμερα με τον Αριστοφάνη. Ο Αισχύλος θα ακολουθήσει αύριο και έπονται Σοφοκλής και Ευριπίδης. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνεται μία τουλάχιστον παράσταση όλων σχεδόν των σωζόμενων κωμωδιών του, με εξαίρεση τους Ιππείς και τους Σφήκες, που δεν βρέθηκαν.
Τα έργα καταλογογραφούνται σε αλφαβητική σειρά. Αν κάποιος αναγνώστης των “Λωτοφάγων” γνωρίζει άλλες αριστοφανικές αναρτήσεις στο YouTube (πάντα μιλάμε για ακέραιες παραστάσεις, όχι αποσπάσματα), ας το σημειώσει στα σχόλια!

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο http://antonispetrides.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΥφυπουργός Παιδείας στην εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
Επόμενο άρθροΑδίδακτο κείμενο: Λυσίου, Υπέρ του Νικίου αδελφού §§ 20-22
Ο Αντώνης Κ. Πετρίδης (γεν. 1975) είναι αριστούχος απόφοιτος κλασικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Cambridge (Trinity College). Υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πρόγραμμα “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται κυρίως γύρω από το αρχαίο ελληνικό θέατρο και την ελληνιστική λογοτεχνία. Από το 2009 ανήκει στην ομάδα που συνέγραψε και εποπτεύει την εφαρμογή του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στη Μέση Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχει αναλάβει την πτυχή της Αρχαίας Γραμματείας από Μετάφραση στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.