Panepisthmio ATHINASΤο Πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης. Η αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος έχει διαπιστωθεί επανειλημμένως.

Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις, στη διαθεσιμότητα και στη θέση συναδέλφων σε αργία με τους ίδιους όρους, χωρίς καμία έκπτωση, όπως κάνουμε εδώ και 11 εβδομάδες, βάσει των αποφάσεων των προηγούμενων γενικών μας συνελεύσεων.

Η Απεργιακή Επιτροπή εισηγείται το ακόλουθο πλαίσιο αγώνα:

  1. Αποφασίζουμε 48ωρη απεργία και περιφρούρηση αυτής στις 25-26/11/13 με αίτημα: Να ανασταλεί και να ακυρωθεί η Κ. Υ. Α., να ακυρωθεί η οριζόντια κατάργηση κλάδων (λ.χ. φύλακες, υπάλληλοι Η/Υ) και να αρθούν οι πειθαρχικές διώξεις των συναδέλφων.
  2. Εισηγούμαστε στην Ο. Δ. Π. Τ. Ε. την κήρυξη τριήμερης απεργίας στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα :

Στην εισήγηση προς την Ο. Δ. Π. Τ. Ε. :

α) καλούμε το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. να αποφασίσει τη συμμετοχή όλων των Ιδρυμάτων στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις, και

β) να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι μέλη πρωτοβάθμιων συλλόγων της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. ανεξαρτήτως Ιδρύματος, στις δράσεις του Συλλόγου μας και να ενισχυθούν από όλα τα Ιδρύματα οι περιφρουρήσεις της απεργίας μας.

γ) να εισηγηθεί στην ΑΔΕΔΥ τη προκήρυξη γενικής απεργίας στο Δημόσιο εντός της εβδομάδας.

  1. Καλούμε τους Συλλόγους όλων των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικών υπαλλήλων των λοιπών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) να αποφασίσουν κι αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις την ίδια περίοδο.
  2. Καταγγέλλουμε το ΑΣΕΠ διότι όχι μόνο δεν λειτούργησε ως ανεξάρτητη αρχή αλλά σαν εξάρτημα του Υπουργείου Παιδείας, εκδίδοντας πίνακες μοριοδότησης μέσω έκνομων και διαβλητών διαδικασιών.
  3. Ο Σύλλογος θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα εναντίον του ΑΣΕΠ και του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου και παντός άλλου υπευθύνου σχετικά με τη διαβλητή και παράνομη διαδικασία μοριοδότησης και κατάταξης των διοικητικών υπαλλήλων καθώς και την τοποθέτηση 399 εξ αυτών σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
  4. Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος καλεί σε προσχηματικό διάλογο με όρους εκβιαστικούς, ενώ έχει ήδη ολοκληρώσει τις διαθεσιμότητες με διαβλητές και έκνομες διαδικασίες. Ο Σύλλογος Διοικητικού προσωπικού δεν θα προσέλθει σε διάλογο με τον Υπουργό εάν δεν αποσυρθεί η ΚΥΑ και αυτή η απόφαση δεσμεύει όλα τα μέλη του Δ.Σ.
  5. Ζητάμε την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου ο οποίος με την αδιάλλακτη πολιτική του στάση οδηγεί τη δημόσια δωρεάν παιδεία στη διάλυση. Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μέσω των Α/θμιων και Β/θμιων Συλλόγων της, να πράξει το ίδιο.
  6. Καλούμε τη Σύγκλητο να υπερασπίσει με τις θέσεις της την αναγκαιότητα μη απομάκρυνσης του διοικητικού προσωπικού του ιδρύματος, καθώς οι διαθεσιμότητες οδηγούν σε αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας του και να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση πως ο αγώνας για την προάσπιση του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου είναι χρέος όλων των μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και θα δοθεί από κοινού.
  7. Ενημερώνουμε με Δελτίο Τύπου τα ΜΜΕ και την ελληνική κοινωνία για τον αποδεκατισμό των γραμματειών και των διοικητικών υπηρεσιών του ιδρύματος μετά την εφαρμογή της διαθεσιμότητας, που οδηγεί σε αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας του.
  8. Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια συνεχίζουν να είναι στη διάθεση του αγώνα μας αποτελώντας ένα αγωνιστικό φόρουμ όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των συνδικάτων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εργασίας. Στόχος μας παραμένει η ήττα της πολιτικής των απολύσεων και της διάλυσης του Πανεπιστημίου.
  9. Η Δ/νση Διοικητικού παραμένει κλειστή και ο χώρος περιφρουρείται συνεχώς προκειμένου να μη νομιμοποιηθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας και να μην εκδοθούν οι ατομικές διαπιστωτικές πράξεις.
  10. Ορίζεται προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Ν.1264/82 όπως τροποποιήθηκε με τον 1915/90 και λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 51 του Ν.1892/90 περί «Επαναοριοθέτησης του Δημόσιου Τομέα») αποκλειστικά ως εξής:
  • Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη μισθοδοσία του προσωπικού του Πανεπιστημίου που δεν απεργεί (ΔΕΠ, ΕΙΔΙΠ, ΕΤΕΠ, κλπ) και να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων στο προσωπικό της καθαριότητας του πανεπιστημίου.
  • Έως τρεις συνάδελφοι από τον ΕΛΚΕ για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη φύλαξη των κτηρίων της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και της ΣΘΕ επειδή σε αυτά υπάρχουν ευαίσθητα υλικά.
  • Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο των κρίσιμων εγκαταστάσεων στην τηλεδιοίκηση ΣΘΕ.
  • Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο ευαίσθητων εγκαταστάσεων στο Κ. ΛΕΙ. ΔΙ.
  1. Συνέχιση της νομικής υποστήριξης για όλους τους συναδέλφους που εμπίπτουν στην ΚΥΑ και βρίσκονται υπό καθεστώς διαθεσιμότητας ή κατάργησης θέσης ή υπό την απειλή αργίας. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας από εργαζόμενους που έρχεται σε επαφή με τους δικηγόρους.
  2. Καλούμε την επόμενη Γ. Σ. του Σ.Δ.Π. την Τρίτη 26/11/13 στις 11.00 πμ. Αν υπάρξουν έκτακτες εξελίξεις η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25/11/13.
  3. Βασικό αίτημα του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού εδώ και έντεκα εβδομάδες είναι η απόσυρση της ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες και η απόσυρση όλων των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό η Γ. Σ. αποφάσισε να μην συνταχθεί κανένα κείμενο, καθώς και να μην κατατεθεί αγωγή που θα καλεί σε εφαρμογή της ΚΥΑ.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης


Θ-Π. Ζούνης

Ι. Χαμόδρακας

Ε. Ταμπάκη

Ν. Λάριος

 


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΤΗΣ 22/11/2013

  • Πραγματοποιούμε Συνέντευξη τύπου Διοικητικών Υπαλλήλων και Φοιτητικών Συλλόγων το Σάββατο 23/11 στο αμφιθέατρο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου (κτίριο Πατησίων).
  • Καλούμε σε πανελλαδικό διήμερο δράσης την Τετάρτη και Πέμπτη (27-28/11), ενάντια στην πλήρη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, ενάντια στις απολύσεις και την ποινικοποίηση των αγώνων μας.
  • Καλούμε σε κοινή πορεία και συντονισμό την Τρίτη 26/11 με τον κλάδο των υγειονομικών.
  • Την Τετάρτη 27/11 κηρύσσουμε μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες και πορεία προς τη Βουλή και την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.)
  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση των νοσοκομείων τη Παρασκευή 29 Νοέμβρη, ημέρα απεργίας της ΟΕΝΓΕ και πανελλαδικής κινητοποίησης των νοσοκομείων της επαρχίας που οδηγούνται σε κλείσιμο και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας.
  • Καλούμε σε νέα σύσκεψη του Συντονισμού όλα τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και εργαζόμενους την Παρασκευή 29 Νοέμβρη.
  • Καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις.
  • Καλούμε τις ομοσπονδίες, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν γενική πανεργατική απεργία.
  • Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση εργαζόμενους και φοιτητές των ΑΕΙ-ΤΕΙ Αθήνας
  • Καλούμε τους Φοιτητές, το Διδακτικό Προσωπικό, όλα τα αγωνιζόμενα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της Κοινωνίας, να ενισχύσουν την περιφρούρηση της απεργίας μας και να ενημερώσουμε μαζί για τον ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ και τη ΔΙΑΛΥΣΗ της ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης


 

 

 

Θ-Π. Ζούνης Ι. Χαμόδρακας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.