exams4Έρευνα για τη στάση μαθητών γυμνασίων και λυκείων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικονομική κρίση, στις αντιλήψεις τους σχετικά με την πολιτική και το εργασιακό τους μέλλον παρουσιάστηκε για λογαριασμό της Ελληνογερμανικής Αγωγής, υπό την αιγίδα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.
Η έρευνα έγινε από τη εταιρεία VPRC σε ένα δείγμα 700 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου μεγάλων αστικών κέντρων.
Μεταξύ άλλων, προεκυψε ότι:
•Το 71.7% των παιδιών θέλει μετά το λύκειο να σπουδάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Μόλις το 3.3% δήλωσε ότι θέλει να πάει σε ΙΕΚ ή ιδιωτικό κολλέγιο και το 8.3% να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό.
•Το 83% του δείγματος δεν πιστεύει ότι η ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχει το ελληνικό σχολείο είναι καλύτερη από αυτή που παρέχουν τα σχολεία στις άλλες χώρες της ΕΕ.
•Ενα 87% θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε λάθος κατεύθυνση.
•Ως σημαντικότερο πρόβλημα, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί την ανεργία. Το 31% το εκπαιδευτικό σύστημα, το 8% την οικονομική κρίση, το 6% τη φτώχεια και τους χαμηλούς μισθούς.
•Το 54% δηλώνει ότι δεν αισθάνεται και τόση σιγουριά για το μέλλον, το 25% καθόλου σιγουριά και το 17% αρκετή σιγουριά.
•Στο ερώτημα αν ενδιαφέρονται για την πολιτική, το 47% των ερωτηθέντων μαθητών απαντά «λίγο», το 26% καθόλου, το 23% αρκετά και το 4% πολύ.
•Το 78% πιστεύει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ είναι «κάτι καλό», το 15% «κάτι κακό» και το 7% «ούτε καλό – ούτε κακό». Αναλόγως, το 76% πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην ΕΕ και το 19% ότι δεν έχει ωφεληθεί.

Πηγή: ΟΕΦΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.