Panepisthmio ATHINASΓια την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 1η και 2 Οκτωβρίου εισηγείται στα μέλη της 48ωρη απεργία η πανελλήνια ομοσπονδία των διδασκόντων στα ΑΕΙ.
Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές τονίζουν πως με αφορμή τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις για την ένταξη σε διαθεσιμότητα 1.349 εργαζομένων στα πανεπιστήμια διαπιστώνεται, για μία ακόμη φορά, οτι οι «μεταρρυθμίσεις» που προωθεί η κυβέρνηση οδηγούν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την αποδιάρθρωση της έρευνας.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΔΕΠ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ΠΟΣΔΕΠ απαιτεί την άμεση απόσυρση της ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες. Εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια και αναγνωρίζει τη σημαντική προσφορά τους στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές λειτουργίες των ιδρυμάτων. Καλεί τους Συλλόγους ΔΕΠ να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, να προκηρύξουν 48ωρη απεργία στις 1 και 2 Οκτωβρίου σε συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια και στήριξη προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, να διεκδικήσουν την ανάκληση της ΚΥΑ και να αποτρέψουν το μέτρο της διαθεσιμότητας».

Πηγή: ΟΕΦΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.