ypourgeio paideias-3

ypourgeio_paideias1. Το «Γενικό Λύκειο» (Ηµερήσιο και Εσπερινό) αποτελεί εκπαιδευτική µονάδα δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης παροχής γενικής παιδείας και βαθµιαίας εµβάθυνσης και εξειδίκευσης στα επιµέρους γνωστικά αντικείµενα.
2. Σκοποί του Γενικού Λυκείου είναι ιδίως:
α) Η παροχή γενικής παιδείας υψηλού επιπέδου, που θα συµβάλλει στην ισόρροπη γνωστική, συναισθηµατική, πνευµατική και σωµατική ανάπτυξη όλων των µαθητών.
β) Η προαγωγή της κριτικής σκέψης, της πρωτοβουλίας, της δηµιουργικότητας και των ικανοτήτων των µαθητών.
γ) Η καλλιέργεια της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισµικής µας κληρονοµιάς αλλά και η προετοιµασία των νέων για την κοινωνία των ευρωπαίων πολιτών.
δ) Ο σεβασµός των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, της διαφορετικότητας και της πολιτισµικής ετερότητας στο πλαίσιο µιας πολυπολιτισµικής κοινωνίας.
ε) Η ενδυνάµωση των αξιών της ελευθερίας, της δηµοκρατίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και η διαµόρφωση συνείδησης ενεργού πολίτη.
στ) Η διασφάλιση της ισορροπίας στη σχολική ζωή ούτως ώστε οι µαθητές να έχουν τη δυνατότητα να συνδυάζουν τη γνώση, τον ελεύθερο χρόνο, τη δηµιουργία και τη δυνατότητα να συµµετέχουν στην παραγωγή κοινών έργων στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας στην οποία µετέχουν.

Για να κατεβάσετε ολόκληρο το Νομοσχέδιο πατήστε εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.