ypourgeio paideias-2

mineduΑπό το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και ο χρόνος Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην ΑΘΗΝΑ και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ως εξής:

Α΄ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 16-9-2013 Αγγλικά
ΤΡΙΤΗ 17-9-2013 Γερμανικά-Ιταλικά
ΤΕΤΑΡΤΗ 18-9-2013 Ισπανικά – Ελεύθερο Σχέδιο
ΠΕΜΠΤΗ 19-9-2013 Γραμμικό Σχέδιο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-9-2013 Γαλλικά- Αρμονία
ΣΑΒΒΑΤΟ 21-9-2013 Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 15.30 μ.μ. εκτός των μαθημάτων:

α) Ελεύθερο Σχέδιο

β) Γραμμικό Σχέδιο και

γ) Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων

για τα οποία ορίζεται ως ώρα έναρξης η 12.30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες, εκτός των μαθημάτων: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ και ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για τα οποία ορίζεται σε έξι (6) ώρες και ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ σε είκοσι (20) λεπτά περίπου.

Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης θα γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Β΄ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΦΑΑ

Ο χρόνος Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ορίζεται από 16/9μέχρι 20/9/2013κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων.

Οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τις ημέρες συμμετοχής στις Πρακτικές Δοκιμασίες στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης B’ Αθήνας ή στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, εφόσον στα λοιπά μαθήματα έχουν εξεταστεί αντίστοιχα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι θα εξετασθούν και σε ειδικά μαθήματα εννοείται ότι θα δηλώσουν ημέρες συμμετοχής στις Πρακτικές Δοκιμασίες διαφορετικές των ημερομηνιών εξέτασής τους στα ειδικά μαθήματα. Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν με τα Δελτία Τύπου των αντίστοιχων Διευθύνσεων στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

1)Δ/νσηΒ/θμιαςΕκπ/σης B’ Αθήνας : dide-v-ath.att.sch.gr (τηλ.: 210 6395032)

2)Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης: dide-a.thess.sch.gr (τηλ.: 2310 503900)

Γ΄ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο: Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου (Δαβάκη Πίνδου & Διαμαντή 2, Νέο Φάληρο, τηλ. 210 4812109).

Δ΄ ΤΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Οι εξετάσεις στα μαθήματα θα διενεργηθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τη δήλωση του κάθε υποψηφίου.

Ειδικά για το μάθημα της Αρμονίας οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στοεξεταστικό κέντρο της Αθήνας. Ειδικά επίσης, για το μάθημα του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.

Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα άλλα ειδικά μαθήματα θα λειτουργήσουν τα παρακάτω εξεταστικά κέντρα:

1) Στην Αθήνα, στο 9ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (Τρώων 2 Τ.Κ. 11851 Θησείο, τηλ.210 3474157 και 210 3468766 fax: 210-3411548), και

2) Στη Θεσσαλονίκη, στο 18ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Παπάφη 130Α , Τ.Κ. 54453, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 910655, fax: 2310 941414).

Ε΄ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

1)Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου.

2)Για την εξέταση στο Γραμμικό Σχέδιο οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 Χ 0,70μ. και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση μολύβια, όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης, όργανα για σχεδίαση με σινική μελάνη για διαφορετικά πάχη γραμμών, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, μολύβι, γομολάστιχα, ξύστρα κ.λπ.).

Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιήσουν συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λπ.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, μηχανικούς σχεδιαστικούς βραχίονες για τη σχεδίαση γραμμών σε διάφορες κλίσεις, αρθρωτά τρίγωνα μεταβαλλόμενων γωνιών, μοιρογνωμόνιο, αρθρωτούς παράλληλους κανόνες, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λπ.), υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς).

Για την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 Χ 0,70μ και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση υλικά. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα.

Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέι.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.