ypourgeio paideias-2

mineduΣυνέντευξη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή.

«Δεν προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών», τόνισε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της ΟΛΜΕ, για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, δηλώνοντας πως «είμαι βέβαιος ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών μας θα πρυτανεύσει το συμφέρον των μαθητών».

Χαρακτηριστικά, στην ερώτηση για το «εάν η κυβέρνηση έχει “όπλα” προκειμένου να αντιμετωπίσει μια απεργία διαρκείας των καθηγητών», ανέφερε:

«Η κυβέρνηση έχει όπλα, τα όπλα όμως αυτά η Κυβέρνηση ούτε τα χρησιμοποιεί, έτσι απλώς γιατί και μόνο επειδή τα έχει, ούτε και από την άλλη με την απειλή των δυνατοτήτων που έχει προσπαθεί να στείλει μηνύματα. Το μήνυμα που έστειλε και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, το στέλνω και εγώ με την ευκαιρία της συζήτησής μας, μέσα από το δημόσιο διάλογο. Εμείς, δεν προτιθέμεθα – γιατί είμαι δημοσιογράφος και απαντώ ευθέως στο ερώτημά σας- να προχωρήσουμε σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και οι εκπαιδευτικοί θα σκεφθούν πάνω από όλα είναι το συμφέρον των παιδιών. Και πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έτσι σκέπτεται. Ό τι πάνω από όλα είναι το συμφέρων των παιδιών μας».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.