ypourgeio paideias-2

mineduΑ’ ΤΑΞΗ ΛΥΚΕΙΟΥ
Η Α΄ τάξη Ενιαίου Λυκείου, η οποία είναι τάξη προσανατολισμού, περιέχει μαθήματα Γενικής Παιδείας συνολικής διάρκειας τριάντα δύο (32) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας και μαθήματα επιλογής, από τα οποία ο μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ένα (1) μάθημα διάρκειας δύο (2) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας. Επομένως, οι μαθητές της Α΄ Ενιαίου Λυκείου , παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα συνολικής διάρκειας τριάντα τεσσάρων (34) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της τάξης αυτής καθορίζεται ως εξής:

Βλέπε τροποποιημένο πρόγραμμα για το Νέο Λύκειο εφαρμοζόμενο από το σχολικό έτος 2011-2012 (ΦΕΚ 1213/2011)

Β’ ΤΑΞΗ ΛΥΚΕΙΟΥ
Τα μαθήματα της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Μαθήματα Γενικής Παιδείας και μαθήματα Κατευθύνσεων.
• Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας διδάσκονται συνολικά είκοσι πέντε (25) ώρες εβδομαδιαίως.
• Τα μαθήματα Κατευθύνσεων χωρίζονται: α) σε μαθήματα υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές συνολικής διάρκειας επτά (7) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας για τη Θετική και την Τεχνολογική Κατεύθυνση και σε οκτώ (8) ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας για τη Θεωρητική Κατεύθυνση και β) σε μαθήματα επιλογής. Από τα μαθήματα επιλογής κάθε μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ένα μάθημα διάρκειας δύο (2) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της τάξης αυτής κατά μάθημα καθορίζεται ως εξής:

Μετάβαση στο τροποποιημένο πρόγραμμα της Β΄ τάξης του Λυκείου αρχομένου από το σχολικό έτος 2012-2013 (Αρ.Πρωτ.36799/Γ2/02-04-2012)

Τα μαθήματα της Γ’ τάξης Ενιαίου Λυκείου χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: Μαθήματα Γενικής Παιδείας και μαθήματα Κατευθύνσεων
•Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας διδάσκονται συνολικά δεκαεπτά (17) ώρες εβδομαδιαίως.
•Τα μαθήματα Κατευθύνσεων χωρίζονται:
α) σε μαθήματα υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές συνολικής διάρκειας δώδεκα (12) ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας και
β) σε μαθήματα επιλογής. Από τα μαθήματα επιλογής κάθε μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ένα μάθημα διάρκειας δύο ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας.
Στη Γ΄ Ενιαίου Λυκείου η Τεχνολογική κατεύθυνση χωρίζεται σε δυο κύκλους: Τον κύκλο Τεχνολογίας και Παραγωγής και τον κύκλο Πληροφορικής και Υπηρεσιών.

Για να κατεβάσετε την απόφαση πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.