exams2Με αφορμή το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις αλλαγές στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης Δρ. Μιχαήλ Πασχάλης καταθέτει την άποψη του για το πώς η πολιτεία επιμένει να νομοθετεί για χάρη της παραπαιδείας.
Το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων θα υλοποιηθεί το 2016, καθώς οι μαθητές της β’ και γ’ λυκείου θα αποφοιτήσουν με το υπάρχον καθεστώς. Η διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη με ρεκόρ συμμετοχών (3.813 σχόλια φορέων και πολιτών), ενώ το επιτελείο του υπουργείου κωδικοποίησε τις παρατηρήσεις και προχώρησε στις τελευταίες αλλαγές επί του νομοσχεδίου που προωθεί προς ψήφιση.
– Κύριε καθηγητά, θα ενισχυθεί η παραπαιδεία με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;
– Η εκτίμηση κάθε λογικού ανθρώπου είναι ότι θα ενισχύσει την παραπαιδεία, αφού για τον υπολογισμό του βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα προσμετράται και ο βαθμός προαγωγής και απόλυσης, δηλαδή ο γενικός βαθμός όλων των τάξεων του Λυκείου.

Για ολόκληρο το άρθρο πατήστε http://www.anatolh.com

Πηγή: http://www.anatolh.com

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Πασχάλης υιοθετεί τη δοκιμασμένη πρακτική του ισχυρού: καλύτερο είναι αυτό που μάς συμφέρει! Χαρακτηρίζει ως διαβλητό το πιο αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ θεωρεί δικαιότερη την επιλογή από τα Πανεπιστήμια! Με άλλα λόγια, το να διαβάζει ένας μαθητής, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του είναι… αδικία! Αντίθετα, το να έχει ένα καλό “δόντι” μέσα στο Α.Ε.Ι. που θα του εξασφαλίσει χωρίς εξετάσεις και δουλειά μια θέση στην καλή σχολή είναι δικαιοσύνη και πρόοδος! Το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο! Τώρα που έσφιξαν τα ζωνάρια και οι οικονομικές “κουτσουκέλες” των πανεπιστημιακών αναγκαστικά πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο, αν όχι να εξαλειφθούν, ορισμένοι πανεπιστημιακοί αναζητούν νέους τρόπους κερδοσκοπίας! Τέλος, μέ εκπλήσσει δυσάρεστα που ο πανεπιστημιακός “δάσκαλος” Πασχάλης δεν σέβεται ούτε τους ίδιους τους φοιτητές του που ο ίδιος έχει αναδείξει! Αυτούς δηλαδή που δεν είχαν την καλή τύχη (όπως ο ίδιος) να πιάσουν να καλή θέση σε ένα πανεπιστημιάκι και να “βολευτούν” στην ασφάλεια του δημοσίου, αλλά αναγκάζονται καθημερινά να μοχθούν για το μεροκάματο στα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια! Κρίμα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.