special-needs-kids1. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για ΣΜΕΑΕ
1.1. Η αίτηση από ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για ΣΜΕΑΕ θα υποβληθεί μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αιτήσεων αποσπάσεων στην πλησιέστερη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανάλογα με τη βαθμίδα στην οποία ανήκει ο εκπαιδευτικός, όπου θα κατατεθούν και τα δικαιολογητικά. Το έντυπο της αίτησης απόσπασης που θα συμπληρώσουν οι εκπαιδευτικοί υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.minedu.gov.gr) και επισυνάπτεται και στην παρούσα εγκύκλιο.

1.2. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν υπόψη τους κατά την υποβολή της αίτησης ότι:
α) Η αίτησή τους θα καταχωρισθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα κατά την υποβολή της και οι ίδιοι θα παραλάβουν επικυρωμένο αντίγραφό της, θεωρημένο από το Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης ή από τον αρμόδιο υπάλληλο στον οποίο έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα αυτό, το οποίο και θα προσυπογράφουν, αφού πρώτα ελέγξουν και οι ίδιοι την ορθότητα των καταχωρισμένων στοιχείων και κυρίως των προσόντων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και των κριτηρίων απόσπασης. 

Ενστάσεις για παράλειψη καταχώρισης προσόντων στην ΕΑΕ και κριτηρίων απόσπασης στην εκτυπωμένη αίτηση που θα υπογράψει ο εκπαιδευτικός δε θα γίνονται δεκτές.
β) Τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση απόσπασης έχουν την έννοια της υπεύθυνης δήλωσης, με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του ν. 1599/1986 και ψευδής δήλωση συνεπάγεται κυρώσεις που προβλέπονται από την παράγραφο 6 του άρθρου 22 του ίδιου νόμου.
γ) Η αίτησή τους θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα επίσημα αποδεικτικά στοιχεία των προσόντων ΕΑΕ και κριτηρίων ή των λόγων απόσπασης τους οποίους επικαλούνται, όπως αυτά αναλυτικά αναφέρονται παρακάτω.
δ) Για τις αποσπάσεις από ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για ΣΜΕΑΕ οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μέχρι και πέντε προτιμήσεις ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ αντίστοιχα.
Η αίτηση που θα υποβληθεί με την παρούσα εγκύκλιο

Εγκύκλιος

Έντυπο

Έντυπο ΚΕΔΔΥ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.