arxeognosiaΤο ReadPoint.gr, η μεγαλύτερη πλατφόρμα διανομής ψηφιακού περιεχομένου, λανσάρισε την πρώτη εφαρμογή για smartphone που βοηθάει στην εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, την Αρχαιογνωσία.

Η εφαρμογή Αρχαιογνωσία βασίζεται σε ένα κλιτικό λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με περισσότερα από 10 εκατομμύρια λήμματα και περιλαμβάνει:

  • Πολυτονικό Ορθογράφο, όπου κάποιος μπορεί να γράψει μία λέξη μονοτονικά, ακόμα και άτονα και η εφαρμογή να την ‘επιστρέψει’ πολυτονικά ορθογραφημένη.
  • Βοηθάει στην Κλίση των Λέξεων σε όλες τις φωνές, χρόνους, εγκλίσεις και πτώσεις ανάλογα με το μέρος του λόγου στο οποίο ανήκει.
  • Τα αποτελέσματα της κλίσης μπορεί κάποιος να τα αντιγράψει σε άλλη εφαρμογή, να τα κάνει share σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα να τα εκτυπώσει.

Διατίθεται μία δωρεάν δοκιμαστική έκδοση “Αρχαιογνωσία Lite”, με όλη την λειτουργικότητα της εφαρμογής, η οποία όμως είναι ενεργή μόνο για τις λέξεις που αρχίζουν από “Α”.

Η κανονική έκδοση της εφαρμογής κοστίζει 2,69€ και διατίθεται για iOS από το iTunes.

Σύντομα το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο σε Android και Windows Phone.

Πηγή:http://e-pcmag.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ! ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΣΤΟ SMARTPHONE ΜΟΥ?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.