Νίκος ΚαζαντζάκηςΗ Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ)-διεθνής πολιτιστική ένωση που ιδρύθηκε το 1988 στη Γενεύη, με Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής τον Γεώργιο Στασινάκη, πρεσβευτή του Ελληνισμού, απένειμε, σε ειδική εκδήλωση, τιμητική πλακέτα στην Π.Ε.Φ.,«σε αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς της στις δραστηριότητες της εταιρείας μας, για τη διατήρηση και τη διάδοση της μνήμης και του έργου του Νίκου Καζαντζάκη». Η εκδήλωση είχε προγραμματισθεί αρχικά για τις 26 Απριλίου 2013, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος). Λόγω, όμως, του αιφνιδίου θανάτου του Προέδρου της Λάζαρου Ευφραίμογλου, η εκδήλωση, τελούσα υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε τελικά στον ίδιο χώρο την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013. Στην εκδήλωση «ΔΕΦΝΚ: 25 χρόνια αφοσίωσης στον Νίκο Καζαντζάκη και στο έργο του» μίλησαν οι κυρίες Αθηνά Βουγιούκα και Κονστάνς Ταγκοπούλου, αποδόθηκε φόρος τιμής στα ιδρυτικά μέλη της ΔΦΝΚ Ελένη Καζαντζάκη και Γιώργο Ανεμογιάννη, και απενεμήθησαν τιμητικές πλακέτες στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, στον εκπαιδευτικό Οργανισμό «La Salle» και στην Κλεοπάτρα Πρίφτη, πρώην Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της Εταιρείας. Την τιμητική πλακέτα απένειμε στον Πρόεδρο της Π.Ε.Φ. Αναστάσιο Στέφο, ο Αθανάσιος Αγάθου, λέκτορας Πανεπιστημίου, ο οποίο αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο της Π.Ε.Φ.

Συντονιστής της όλης εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Μαθιουδάκης, επιστημονικός Σύμβουλος των Εκδόσεων Καζαντζάκη (Δ/ντρια Νίκη Σταύρου).Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση με τις δραστηριότητες της Εταιρείας διεθνώς.

Πηγή: www.p-e-f.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.