exams2Ο προβληματισμός των υποψηφίων, αλλά και των καθηγητών τους στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής «σημάδεψε» την πρώτη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων, με αρκετούς μαθητές να εκφράζουν παράπονα πως ο όγκος των ερωτημάτων ήταν μεγάλος και ότι δεν του έφτασε ο χρόνος να απαντήσουν. Οι πρώτες εκτιμήσεις, πάντως κάνουν λόγο για μείωση των αριστούχων και μικρή αύξηση των αποτυχόντων, αφού θεωρούνται τα δυσκολότερα θέματα των τελευταίων ετών.

Μέτριας δυσκολίας ήταν τα θέματα της Βιολογίας, τα οποία απαιτούσαν μεγάλη έκταση για την ανάπτυξή τους. Πάντως οι βαθμολογίες δεν αναμένεται να έχουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις.

Ευκαιρία για υψηλές βαθμολογίες θα έχουν όσοι επέλεξαν το μάθημα της Φυσικής Γενικής Παιδείας (αν και όπως καταγράφεται κάθε χρόνο είναι ελάχιστοι).

Στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης προκλήθηκε πολύ συζήτηση από την καθυστέρηση, αλλά και από την ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, που έκανε λόγο για τρία ερωτήματα που ήταν έξω από το πνεύμα διδασκαλίας. Αναμένονται τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα για να δούμε πως ανταποκρίθηκαν οι υποψήφιοι.

Ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις από τις περσινές αναμένεται να υπάρχουν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Η πρεμιέρα των πανελλαδικών επεφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη στους υποψηφίους, καθώς το θέμα της έκθεσης θεωρήθηκε βατό.

Στα ίδια επίπεδα με τα περσινά ήταν τα θέματα της Ιστορίας και αναμένεται και οι βαθμολογίες να μην έχουν αλλαγές. Ίδια εικόνα και για τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Πηγή: www.oefe.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και εκτός από αυτό επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία των μαθητών, φορτίζοντάς τους με περισσότερη αγωνία και επικεντρώνοντάς τους στο αποτέλεσμα και όχι στη διαδικασία. Όταν, λοιπόν, συστήνεται ψυχραιμία και συγκέντρωση στους συμμετέχοντες, ας μην υπονομεύεται στη συνέχεια.

  2. Οι όποιες εκτιμήσεις για το πού θα κυμανθούν οι επιδόσεις των μαθητών και κατ’ επέκταση οι βάσεις είναι πρόωρες και παρακινδυνευμένες, ειδικά από τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες εξετάσεις. Όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν οι εκτιμήσεις απέχουν συχνά από την πραγματικότητα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.