exams3Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος για όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά τις προθέσεις των καθηγητών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, τονίζοντας πως οι καθηγητές δε θέλουν να προκαλέσουν πρόσθετο άγχος σε γονείς και μαθητές.

«Υποχρεώνομαι να εκδώσω αυτήν την ανακοίνωση για να διαψεύσω όσα αναληθή δημοσιεύτηκαν σε απογευματινή εφημερίδα της Αθήνας την Τρίτη, 30 Απριλίου 2013. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα ανέφερε ότι η ηγεσία της ΔΑΚΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος προσπάθησε δήθεν να εκτονώσει το κλίμα που επικρατεί στους καθηγητές ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, γεγονός που σύμφωνα με την εφημερίδα επετεύχθη.

Στη συνέχεια του άρθρου φιλοξενείτο υποτιθέμενη δήλωση μου, σύμφωνα με την οποία «οι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν να προκαλέσουν αναστάτωση στους υποψηφίους και στις οικογένειες τους με απεργίες κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνω τα εξής:
• Δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΔΑΚΕ με τον Υπουργό Παιδείας. Όλη τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 βρισκόμουν στα γραφεία της ΟΛΜΕ μαζί με το άλλο εκλεγμένο μέλος της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ Δημήτρη Πεππέ, ενώ το τρίτο μέλος της παράταξης στο Δ.Σ βρισκόταν εκτός Αθηνών. Επειδή είμαι γραμματέας της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε είναι αδύνατον να πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη συνάντηση και να μην το γνώριζα.
• Η Ε.Ε της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε συνεδρίασε τη Δευτέρα 29 Απριλίου στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 18.00 μμ, για να αποφασιστεί η στάση που θα ακολουθήσει η παράταξη στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ την επόμενη μέρα. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 23.00 μμ. Είναι προφανές ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς δε γνώριζε ποια θέση θα υιοθετήσει η παράταξη.
• Η Ε.Ε ΔΑΚΕ Καθηγητών αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προτείνει απεργιακή κινητοποίηση μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ανάμεσα σε αυτούς που υποστήριξαν τη συγκεκριμένη πρόταση ήμουν και εγώ. Άρα είναι αδύνατον να έκανα την υποτιθέμενη δήλωση που «φιλοξενεί» η εφημερίδα.
• Σε τοποθετήσεις μου σε ραδιοφωνικούς σταθμούς έχω δηλώσει ότι οι καθηγητές δε θέλουν να προκαλέσουν πρόσθετο άγχος σε γονείς και μαθητές. Έχω υπενθυμίσει ότι οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχουν απεργήσει κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων τα τελευταία 23 χρόνια, επειδή ακριβώς υπάρχει αυτή η ευαισθησία. Έχω προσθέσει όμως ότι τη στιγμή της σύγκρουσης την επέλεξε η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Η επιλεκτική αποκοπή αποσπασμάτων διαστρέφει την αλήθεια.
Κατόπιν τούτου, εκφράζω την έκπληξη μου για το συγκεκριμένο δημοσίευμα και αναρωτιέμαι ποιους σκοπούς πραγματικά εξυπηρετεί».

Πηγή: www.oefe.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.