exams3Πολλές συζητήσεις έχουν προκληθεί από την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, με αφορμή την αύξηση του ωραρίου τους κατά δυο ώρες, που αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν συνελεύσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ, που θα κληθούν να αποφασίσουν εάν οι καθηγητές θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν στις 17 Μαΐου, είτε με απεργία, είτε με άρνηση βαθμολόγησης των γραπτών.

Όπως είναι φυσικό αυτή η κατάσταση για άλλη μια χρονιά έχει προκαλέσει την αγωνία γονιών και μαθητών, καθώς οι κόποι όλοι της χρονιάς κρίνονται σε λίγες ημέρες. Για να αποφασιστεί απεργία πρέπει η εισήγηση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας να συγκεντρώνει τα 2/3 των ψήφων που αντιστοιχούν στις ΕΛΜΕ με βάση τη δυναμικότητα του κάθε συλλόγου.
Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, η οποία συζητείται να πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου, δηλαδή ακριβώς την επόμενη της πρεμιέρας των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πηγή: ΟΕΦΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.