ypourgeio paideias-2

mineduΣΥΝΕΔΡΙΟ : «Η Διά Βίου Μάθηση αρωγός στην αντιμετώπιση της κρίσης»

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού διοργανώνει Εθνικό Συνέδριο με τίτλο «Η Διά Βίου Μάθηση αρωγός στην αντιμετώπιση της κρίσης», με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου «Καινοτόμος στρατηγική ευαισθητοποίησης για τη Διά Βίου Μάθηση στην Ελλάδα: INSTALL- Innovative Strategy for raising Awareness of LLL in Greece» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τη Διά Βίου Μάθηση.

Την έναρξη του διήμερου συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αύριο, Πέμπτη 4 Απριλίου και ώρα 13.30 στην Αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του ΥΠΑΙΘΠΑ. Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα διεξαχθεί στις 5 Απριλίου στον ΕΟΠΠΕΠ (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, Νέα Ιωνία).

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους, φορείς του Εθνικού Δικτύου Διά Βίου Μάθησης, Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εταίρος του Έργου INSTALL), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Συντονιστής Εταίρος του Έργου INSTALL), και το Τ.Ε.Ι. Πατρών (Εταίρος του Έργου INSTALL).

Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου υπηρεσίες και εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Παιδείας και εκπρόσωποι από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης και θα συζητήσουν τρόπους για τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας τους.

Φορείς διοίκησης και παροχής υπηρεσιών Διά Βίου Μάθησης, κοινωνικοί φορείς, εκπαιδευόμενοι και ενήλικοι καταρτιζόμενοι, καθώς και κάθε κατηγορία εκπαιδευτικού προσωπικού που ασχολείται με την επιμόρφωση ενηλίκων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο INSTALL και τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί.

Το έργο INSTALL υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Συντονιστής Εταίρος), τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και το Τ.Ε.Ι. Πατρών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τη Διά Βίου Μάθηση. Περισσότερες πληροφορίες στο www.install-project.gr.

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) με κομβικό ρόλο και σημαντικό έργο στην αδειοδότηση και πιστοποίηση εκπαιδευτικών φορέων Διά Βίου Μάθησης, τη Διά Βίου Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, προχωρά προς το μέλλον, με την πιστοποίηση των προσόντων που αποκτώνται εκτός του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες, το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου και δελτία συμμετοχής είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του ΕΟΠΠΕΠ (www.eoppep.gr). Για την παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι απαραίτητη η έγκαιρη αποστολή δελτίου συμμετοχής.

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.