exams2Εντολή για μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων, σύμφωνα με πληροφορίες έλαβαν και φέτος οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης.
Όπως προκύπτει από εγκύκλιο της διεύθυνσης διεξαγωγής Εξετάσεων οι διευθυντές εκπαίδευσης θα πρέπει να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνένωσης εξεταστικών κέντρων, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα συνωστισμού. Υπενθυμίζεται πως ο περιορισμός του αριθμού των εξεταστικών κέντρων για την εξοικονόμηση πόρων έχει ξεκινήσει από το 2010, όπως και οι κοινές εξετάσεις υποψηφίων ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Τα στοιχεία αναφέρουν πως έχουν ήδη μειωθεί περισσότερο από 30% του συνολικού αριθμού τα εξεταστικά κέντρα. Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους είναι χρήσιμο να διερευνήσουν οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης τη δυνατότητα σύμπτυξης των εξεταστικών κέντρων, αλλά τονίζει:«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα στους υποψηφίους και να διαταραχθεί η εξεταστική διαδικασία. Όπου συμπτυχθούν εξεταστικά κέντρα, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων σε κάθε ένα θα πρέπει να παραμείνει διαχειρίσιμος και περιορισμένος για πρακτικούς και παιδαγωγικούς λόγους».

ΟΕΦΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.