Ανάμεσα σε 405 τμήματα θα πρέπει να επιλέξουν οι φετινοί υποψήφιοι βλέποντας το μηχανογραφικό να «μικραίνει» κατά 129 τμήματα και τις επιλογές τους, στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού του Ιουνίου, έως ένα βαθμό, να μειώνονται.
Συνολικά 258 τμήματα ανήκουν σε πανεπιστημιακές σχολές και 147 σε Τ.Ε.Ι. Σύμφωνα με το νέο Ακαδημαϊκό χάρτη που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας και ο οποίος υπάρχει αναλυτικά στην κεντρική σελίδα της Ο.Ε.Φ.Ε (μαζί με τα 26 τμήματα που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο), δεν συγχωνεύονται τελικά οι ξενόγλωσσες φιλολογίες στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
– Το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε αυτόνομο τμήμα και δεν απορροφάται από το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.
– Επίσης το Τ.Ε.Ι Προσχολικής Αγωγής (πρώην Βρεφονηπιοκομίας) δεν θα συγχωνευτεί με το παιδαγωγικό τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά, ενώ αυτόνομα παραμένουν τα τμήματα Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι της Αθήνας.
– Όσον αφορά την Ομοσπονδιοποίηση των 5 πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Αθήνας και τη δημιουργία του «Αδαμάντιος Κοραής», τελικά ο υπουργείο Παιδείας κατέληξε σε μια μορφή κοινοπραξίας που δεν προϋποθέτει νέα διοικητική δομή με τα ιδρύματα να επιλέγουν τα κριτήρια συμμετοχή τους.
– Κοινοπραξία, επίσης δημιουργείται μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι, πως πλέον οι σπουδαστές που θα μετακινηθούν σε άλλη πόλη υπολογίζονται σε 2.500.
Υπενθυμίζεται πως στους πίνακες που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας οι υποψήφιοι θα δουν συνολικά 565 σχολές και αυτό γιατί υπάρχουν αρκετά τμήματα που μπορεί να δηλωθούν από διαφορετικά επιστημονικά πεδία.
Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.