«Εάν κάποιος πιστεύει, ότι η αγάπη και η ειρήνη είναι κλισέ, που τα αφήσαμε πίσω στη δεκαετία του ’60… αυτό είναι πρόβλημά του! Η αγάπη και η ειρήνη είναι διαχρονικές αξίες». Δε θα μπορούσα να βρω καλύτερο τρόπο, για να ξεκινήσω το σημερινό άρθρο… από τα εύστοχα λόγια του John Lennon. Η λέξη με τα περισσότερα «κλικ» παγκοσμίως, που δίνει νόημα στη ζωή όλων, εκφράζει μία έννοια παντοδύναμη και συνάμα ρομαντική. Με αγάπη εξάλλου, χτίζονται τα μεγαλύτερα παλάτια… κυριολεκτικά και μεταφορικά! Χωρίς αγάπη για το αντικείμενο ή το υποκείμενο της αρεσκείας μας, δε θα υλοποιούνταν οι επιθυμίες μας, ούτε θα εκπληρώνονταν τα όνειρά μας.

Έχοντας ως γνώμονα τα παραπάνω λοιπόν, επέλεξα σήμερα, να σας προτείνω ένα βραβευμένο θεατρικό έργο («Καλύτερο νέο έργο του 2011» στο Theatre Awards UK), που έχει ως τίτλο την αγάπη… εις τριπλούν! Η «γενιά του ’68» και τα παιδιά της, αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα για το Βρετανό συγγραφέα Mike Bartlett. Προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα, το εν λόγω έργο ξετυλίγει το κουβάρι μιας 45χρονης εκρηκτικής σχέσης, για να καταλήξει στο «αν» και «κατά πόσο» η «γενιά του Πολυτεχνείου» είναι υπεύθυνη για τα παιδιά της. Το έργο αποδίδεται στο ελληνικό θεατρικό σανίδι, ως ένα πάρτι, που ξεκινά τη δεκαετία του ’60 και τελειώνει το 2011. Η μουσική συνοδεύει το πέρασμα αυτών των χρόνων, που αναμφισβήτητα άλλαξαν τον κόσμο!

Ο Κέννεθ και η Σάντρα, δύο 19χρονοι νέοι, γνωρίζονται και ερωτεύονται το περίφημο «καλοκαίρι της αγάπης» (1967), υπό τη μελωδία του: «All you need is love» των Beatles. Αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους για πάντα, έχοντας ως σημαία το τρίπτυχο: «Love, Love, Love», που εμπεριέχεται στους στίχους του τραγουδιού, το οποίο σηματοδότησε τον έρωτά τους. Μέσα από τις τρείς πράξεις του έργου (έτη: 1967, 1990, 2011), οι θεατές παρακολουθούν την εξέλιξη της σχέσης του ζευγαριού, καθώς και ένα νέο είδος χάσματος γενεών, που αναπόφευκτα δημιουργείται με τα παιδιά τους. Η αιτία αυτού; Μα φυσικά, η οικονομική κρίση και τα επακόλουθά της! Ένα παιχνίδι ενοχικών γονιών και αδικημένων παιδιών διαδραματίζεται επί σκηνής, προσφέροντας την ευκαιρία σε κάθε θεατή, να ταυτιστεί με το ρόλο, που του ταιριάζει.

Από τα χρόνια της ειλικρινούς αγάπης, της δημιουργίας και των ευκαιριών – στα χρόνια του διχασμού, της συνειδητοποίησης και του απολογισμού. Το τέλος του μελωδικού πάρτι έρχεται εν έτει 2011, όπου τα παιδιά του ζευγαριού – ως μη έχοντες – ζητούν από τους γονείς τους, να λογοδοτήσουν… για την παρούσα σκληρή πραγματικότητα. Είναι άραγε, η «γενιά του Πολυτεχνείου» υπεύθυνη για τα δεινά, που κατακλύζουν την καθημερινότητα των παιδιών τους σήμερα; Οι δικές τους επιλογές οδήγησαν άπαντες στο σκοτεινό τούνελ της κρίσης; Μήπως, ήταν επιφανειακή η επιθυμία, να αλλάξουν τον κόσμο, μέσα από την επανάσταση, που τότε ενστερνίζονταν; Οι απαντήσεις δίνονται επί σκηνής, με τη συμμετοχή των θεατών… ψυχή τε και πνεύματι.

Δίνουμε ραντεβού λοιπόν, γι’ αυτή την εξαιρετική παράσταση, στο Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα – τηλ: 210 3222464 & 210 3236732). Οι τιμές των εισιτηρίων είναι προσιτές και προσαρμοσμένες στην οικονομική δυσχέρεια των ημερών μας (10 – 20 ευρώ). Τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η Μαριάννα Κάλμπαρη, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος, ενώ τη μουσική ο Γιάννης Σορώτος. Πρωταγωνιστές του έργου είναι οι ηθοποιοί: Διαμαντής Καραναστάσης, Άννα Κουτσαφτίκη, Νέστωρ Κοψιδάς, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Κώστας Σιλβέστρος. Οι ημέρες και οι ώρες των παραστάσεων είναι οι εξής: Τετάρτη και Κυριακή: 20:00, Πέμπτη και Παρασκευή: 21:15, Σάββατο: 18:15 και 21:15.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.