Panepisthmio ATHINASΤο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2013 το δεύτερο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ενήλικες πολίτες με αντικείμενο τη φιλοσοφία, το ρόλο της στην καθημερινή ζωή και το αξιακό σύστημα της κοινωνίας.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πλάτωνος – Η Πολιτεία και ο Πολίτης», υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους. Σκοπό της Δράσης αποτελεί η καλλιέργεια των δεξιοτήτων των πολιτών για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Ο 2ος κύκλος μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί από τις 04 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 12 Απριλίου 2013 και θα αφορά στα εξής πεδία: 1. Φιλοσοφία και Σύγχρονη Προοπτική
2. Επιστήμες και τεχνολογία
3. Πολιτισμός και δημιουργία
4. Πολίτης και Πολιτεία Καθένας από τους τομείς περιλαμβάνει εβδομαδιαίες διαλέξεις, ξεναγήσεις/επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια (workshops) και διαρθρώνεται στη βάση επιμέρους θεματικών ενοτήτων ανάμεσα στις οποίες οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν και να καταρτίσουν το δικό τους πρόγραμμα.

Όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και τα εργαστήρια ή να εγγραφούν στο ανοιχτό μητρώο διδασκόντων παρακαλούνται να διαβάσουν προσεκτικά τις παρακάτω προκηρύξεις και να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Όσον αφορά στους διδάσκοντες, επισημαίνεται ότι το ανοιχτό μητρώο διδασκόντων που θα δημιουργηθεί θα ανανεώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου κάθε δυο ή και περισσότερους μήνες ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 20 Ιανουαρίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.