Κάθε τέλος είναι μία αρχή. Κάθε αρχή είναι μία ευκαιρία. Κάθε ευκαιρία γίνεται εμπειρία και κάθε εμπειρία συμπληρώνει το παζλ της ζωής. Αυτές οι λέξεις συνθέτουν τη δική μου αρχή στον Φιλολογικό Ιστότοπο και δε θα μπορούσα, παρά να νιώθω ευτυχής. Το όνομα της στήλης γνώριμο κι από τον Ηράκλειτο εύστοχα εμπνευσμένο. «Τα πάντα αλλάζουν» όντως, κι από αυτή τη στήλη θα παρακολουθούμε μαζί αυτές τις αλλαγές με ειδήσεις, προτάσεις και παρατηρήσεις. Βασικός μου στόχος είναι η περιήγηση σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια, με μόνη πυξίδα την αγάπη για την πολύπαθη πατρίδα μας. Καιρός είναι λοιπόν, να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι, με τελικό προορισμό… μια καλύτερη ζωή!

Αναμφισβήτητα, τα δρώμενα της ελληνικής πολιτικής σκηνής αποφέρουν ολοένα και πιο απογοητευτικά αποτελέσματα. Αποκτώντας πλέον εμπειρία στην προσμονή της «επόμενης δόσης» και αντικρίζοντας κατάματα την αδικία σε όλο της το μεγαλείο, έχουμε ήδη κατακτήσει το σημαντικότερο: τη γνώση! Γνώση για την υπάρχουσα κατάσταση, γνώση για τους πρωταγωνιστές αυτής, γνώση για το δυσοίωνο μέλλον, που ξετυλίγεται μπροστά μας. Γνωρίζοντας το χειρότερο σενάριο μιας ταινίας, στην οποία μπορεί να υπάρξουμε πρωταγωνιστές, ενεργοποιούμε κάθε ανενεργό κύτταρο.

Οι χριστουγεννιάτικες ημέρες αγάπης, αποτελούν το κίνητρο για την αλλαγή εκ των έσω. Αντί να συνηθίζουμε το εκάστοτε «τέρας» και να του μοιάζουμε, αντιστεκόμαστε – υιοθετώντας το υπερήφανο ελληνικό φιλότιμο στην καθημερινότητά μας. Έτσι λοιπόν, επί των ημερών μας, αξιοποιούνται σημαντικές πρωτοβουλίες προσφοράς και αλληλεγγύης. Μεταξύ αυτών, διακρίνω τις εξής:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

Έως τις 6 Ιανουαρίου 2013, το Golden Hall φιλοξενεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο χριστουγεννιάτικο χωριό του, με στόχο να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (βρεφικές κρέμες, γάλατα βρεφικής ηλικίας και εβαπορέ, παιδικές πάνες, χυμοί, ρύζι, όσπρια, δημητριακά, ντοματοχυμοί, μαρμελάδες, μέλι, μπισκότα, κρουασάν, απορρυπαντικά γενικής χρήσης, χαρτί κουζίνας – υγείας, σακούλες απορριμμάτων, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες). Τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο οργανισμός απειλούν τη λειτουργία του, καθώς οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, χωρίς την αντίστοιχη κρατική επιχορήγηση. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν από αυτή την πρωτοβουλία, πρόκειται να διανεμηθούν σε οικογένειες με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, μέσω των Κέντρων Στήριξης του οργανισμού, σε όλη την Ελλάδα.

«Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Γιατρών του Κόσμου»:

Οι Γιατροί του Κόσμου πρωτοτυπούν και φέτος με την αξιέπαινη πρωτοβουλία που έχει ως σύνθημα: «Λίγο γάλα για πολλά παιδιά». Τα χριστουγεννιάτικο δέντρο από κουτιά με γάλα προμηνύεται, ότι δεν πρόκειται να αφήσει ούτε ένα παιδί χωρίς ζεστό γάλα αυτές τις γιορτινές ημέρες. Αξιοσημείωτη και ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην περσινή αντίστοιχη εκδήλωση. Συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 25.000 κουτιά γάλα και 3 τόνοι τροφίμων. Το ραντεβού λοιπόν ανανεώνεται για φέτος, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στα Προπύλαια της Αθήνας (08:00 – 22:30), καθώς και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη (16:00 – 20:00). Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν, με ένα κουτί γάλα ή όποιο είδος πρώτης ανάγκης επιθυμείτε.

«Κοινωνικό Παντοπωλείο»:

Ξεκινώντας από τον Δήμο Αθηναίων, ο θεσμός του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» επεκτείνει τη δράση του σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηρίζεται ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της οικονομικής εξαθλίωσης όλο και περισσότερων οικογενειών, εν καιρώ κρίσης. Τα είδη που παρέχονται δωρεάν σε εκείνους που τα έχουν άμεση ανάγκη συγκεντρώνονται από την αφιλοκερδή προσφορά ημών. Από ένα πακέτο μακαρόνια… μέχρι ένα κουτί γάλα εβαπορέ, άπαντες μπορούμε να συμβάλουμε, ώστε αυτή η δράση να συνεχιστεί με επιτυχία.

Στο ξέφρενο πανηγύρι της «μπουρδολογίας» των ημερών μας, όπου ακατάσχετα λέγονται πολλά και γράφονται άλλα τόσα, η μόνη ασπίδα σωτηρίας είναι η επιλεκτική ακοή και όραση. Ναι μεν, αλλάζουμε τρόπο αντίληψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων, χωρίς όμως να αμαυρώνουμε τις σταθερές αρχές και αξίες, που οφείλουμε να διατηρούμε καθαρές. Η ιστορία έχει αποδείξει πολλάκις, πως τελικά είναι ευλογία κι όχι κατάρα να γεννιέσαι Έλληνας. Στο όνομα αυτής της ευλογίας λοιπόν, ας σημάνουμε μια νέα αρχή με την αντίστοιχη δόξα, που συνοδεύει διαχρονικά τον πολιτισμό μας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.