Προσλήψεις 40 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην A/θμια Ειδική Αγωγή
ypourgeio paideias-1

Σας ενημερώνουμε ότι για τη διευκόλυνση της διοικητικής διαδικασίας ανάληψης υπηρεσίας  στις σχολικές μονάδες τοποθέτησής τους οι εκπαιδευτικοί (όπως και όλοι οι πολίτες) έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να αιτηθούν την απόκτηση ψηφιακής υπογραφής μέσω της Αρχής Πιστοποίησης  Ελληνικού Δημοσίου  (ΑΠΕΔ). Για τη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Εθνικής Πύλης «Ερμής» (www.ermis.gov.gr) επιλέγοντας το σύνδεσμο «Ψηφιακές Υπογραφές»  μέσω του οποίου αποκτούν πρόσβαση  στο δικτυακό τόπο της ΑΠΕΔ.

Διευκρινίζεται ότι για την  απόκτηση ψηφιακής υπογραφής μέσω της ΑΠΕΔ  οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να προμηθευτούν με δικό τους κόστος μια ΑΔΔΥ (Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής) σε μορφή «έξυπνης κάρτας» ή usb token η οποία να είναι συμβατή με την υποδομή του «Ερμής». Εν συνεχεία, μέσω της Πύλης «Ερμής» (www.ermis.gov.gr) υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση απόκτησης Ψηφιακών Πιστοποιητικών. Ακολούθως οι αιτούντες μεταβαίνουν σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) όπου ταυτοποιούνται φυσικά επιδεικνύοντας Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο και υποβάλλουν Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση Έκδοσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού απαιτείται η εγκατάσταση των απαραίτητων προγραμμάτων (drivers) της ΑΔΔΥ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του τελικού χρήστη της υπηρεσίας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.