Την Τρίτη 19 Ιουνίουστις 20:30 οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά, «Ελληνοκεντρικός εκσυγχρονισμός». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS το νέο βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά, με τίτλο «Ελληνοκεντρικός εκσυγχρονισμός». Τα κείμενα που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον τόμο είναι αναδημοσίευση από την εφημερίδα Η Καθημερινή (τα κυριακάτικά φύλλα του 2017), εφόσον δεν υπάρχει διαφορετική ένδειξη. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες. Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να ριζώσουν στην Πλατεία Συντάγματος, αμετακίνητοι. Για εβδομάδες, για μήνες. Να απαιτούν, όχι αλλαγές – μεταρρυθμίσεις. Συγκεκριμένα: Να επανασυνταχθεί από Ανεξάρτητη Αρχή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να εκλέγονται από την ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας. Οι πρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων να εκλέγονται με την ψήφο των δικαστών. Οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και της αστυνομίας, από την «επετηρίδα» και μόνο. Να απομακρυνθούν οι κομματικές νεολαίες από τα πανεπιστήμια. Να καταργηθεί οποιαδήποτε μορφή «παραγραφής» οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Δημοσίου. Το κατεπείγον είναι να σωθούν ψήγματα, έστω, δημοκρατίας στην ψυχορραγούσα κρατική μας οντότητα.

 

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης και της Σορβόννης (Παρίσι). Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας.

Επιφυλλιδογραφεί σε εφημερίδες παρεμβαίνοντας στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.

Τίτλοι του ίδιου συγγραφέα που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις IANOS:

1.Να επαναστατήσει η αξιοπρέπεια (2017)

2.Αόριστη Ελλάδα (2016) & 3.Την αλήθεια κατάματα (2016)

4.Πείνα και δίψα (2015) & 5.Τόπος του ανοίκειου τρόπου (2015)

6.Finis Graeciae (2014) & 7.Η ελληνικότητα ως ποιότητα και ως ντροπή (2014)

8.Το πρόβλημά μας είναι πολιτικό, όχι οικονομικό (2013)

9.Η καταστροφή ως ευκαιρία (2012)

10.Η πολιτική γονιμότητα της οργής (2011)

11.Κατά κεφαλήν καλλιέργεια (2010)

12.Το πολιτικό ζητούμενο στην Ελλάδα σήμερα (2009)

13.Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα σήμερα (2008)

14.Έπαινος ψήφου τιμωρητικής (2007)

15.Προφορική αμεσότητα (2003)

 

LinkΕκδήλωσης:

            https://www.ianos.gr/events/christos-giannaras-ellinokentrikos-eksichronismos-ekd.html

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.