Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα της επιστημονικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης STEM (Ε3STEM) στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Σαββάτο 5 Μαΐου 2018, διήρκεσε από  τις 9 π.μ έως 4.μ.μ.  Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 300, γεγονός σπάνιο για ημερίδες σε καινοτομίες στην εκπαίδευση.

Οι εισηγητές παρουσίασαν σημαντικότατα θέματα για το STEM στην εκπαίδευση. Έδωσαν σημαντικότατες πληροφορίες για την εφαρμογή της μεθοδολογίας αυτής. Παρουσίασαν λογισμικά και εκπαιδευτικά αντικείμενα με προσέγγιση STEM. Πολύ σύντομα θα αναρτηθεί στη σελίδα της ένωσης το υλικό που παρουσιάσθηκε:  http://e3stem.edu.gr/wordpress/

Το κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα ήταν δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, καθηγητές Πανεπιστημίου.  Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι μετέβησαν από αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Ο χώρος ήταν πλήρως εξοπλισμένος με πολύ καλή υποδομή. Το τεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος βοήθησε για την άψογη διεξαγωγή της ημερίδας. Η Ημερίδα έκλεισε με την χορήγηση των βεβαιώσεων.

Υπήρξαν προτάσεις να επαναληφθεί και σε άλλες πόλεις αλλά και να οργανωθούν Workshop με εξειδικευμένα θέματα όπως η εκμάθηση λογισμικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών αντικειμένων με προσέγγιση STEM. Το Δ.Σ. της ένωσης θα πρέπει να εξετάσει τις προτάσεις αυτές.

Η οργάνωση ήταν υποδειγματική αν και ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν εξαιρετικά μεγάλος.

Συγχαρητήρια στην ένωση STEM για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της ημερίδας.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν:

Εκδόσεις Τζιόλα, Κανάλι Ένα,  Super Market Σκλαβενίτης,  ΙΙΕΚ American Education


  • Αρθρογραφία: STEM 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.