Προσλήψεις 40 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην A/θμια Ειδική Αγωγή
ypourgeio paideias-1

Με την ΚΥΑ Φ.151/43612/Α5 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, (ΦΕΚ 983/Β΄/20-03-2018) που αφορά την πρόσβαση αποφοίτων ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις στρατιωτικές σχολές κ.λπ., ορίστηκαν διαφορετικά οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για τις σχολές που ανήκουν σε κοινή ομάδα (σχολές δηλ. στις οποίες έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ από όλους τους τομείς) από συντελεστές που ισχύουν για τις σχολές που έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι του κάθε τομέα χωριστά.

Αυτό είναι αναγκαίο να γίνει, εξ αιτίας του γεγονότος ότι στην κοινή ομάδα σχολών όλοι οι απόφοιτοι διεκδικούν από κοινού τα ίδια τμήματα. Έτσι οι συντελεστές βαρύτητας των 2 κοινών μαθημάτων θα έχουν αυξημένη βαρύτητα σε σχέση με τα 2 μαθήματα ειδικότητας που είναι διαφορετικά για κάθε τομέα.

Συγκεκριμένα,

Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ: οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων θα είναι: για τα Μαθηματικά και την Ελληνική Γλώσσα συντελεστής 1,5  και για τα δύο μαθήματα ειδικότητας συντελεστής 3,5.

Β. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΛ: οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων θα είναι: για τα Μαθηματικά και την Ελληνική Γλώσσα συντελεστής 3,5  και για τα δύο μαθήματα ειδικότητας συντελεστής 1,5.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αντιλαμβανόμενο ότι η αλλαγή αυτή των συντελεστών μαθημάτων της κοινής ομάδας σχολών, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δημιουργεί προβλήματα στην προετοιμασία των μαθητών-τριών, ανακοινώνει ότι η αλλαγή αυτή θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά 2018-19. Για το λόγο αυτό θα προωθηθεί τις επόμενες ημέρες σχετική τροποποίηση της ΚΥΑ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.