Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την συνέντευξη «Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ ΤΟΝ ΕΦΕΣΙΟ».

Με τον κον ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Χ. ΣΠΥΡΙΔΗ, Καθηγητή Μουσικής Ακουστικής, Πληροφορικής, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κοσμήτωρ της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή των Φρυκτωριών και της Αρσινόης Δεληγιάννη «Φιλοσοφικές αναζητήσεις».
Μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Radio1d στις 13 Μαρτίου 2018.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥ

Ο Χαράλαμπος Χ. Σπυρίδης είναι αφυπηρετήσας καθηγητής «Μουσικής Ακουστικής, Πληροφορικής» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διετέλεσε διευθυντής του Τομέως Τεχνολογίας Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής & Βυζαντινής Μουσικολογίας καθώς επίσης διευθυντής του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας.

Είναι Κοσμήτωρ της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας.
Ως καθηγητής δραστηριοποιήθηκε διδακτικά και ερευνητικά στις επιστημονικές περιοχές: Φυσική και Μουσική Ακουστική, Μαθηματικά της Μουσικής, Θόρυβος-Ηχοπροστασία, Ακουστική Σχεδίαση Κλειστών Χώρων, Βιοακουστική, Ψυχοακουστική, Ηλεκτροακουστική, Βυζαντινό Ηρμοσμένο, Μουσική με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Επικοινωνία ανθρώπων με τη χρήση «Φυσικών» και «Σφυρικτών» γλωσσών, Αρχαία Ελληνική Μουσική στους αλληγορικούς συγγραφείς Πυθαγόρα, Πλάτωνα και Ηράκλειτο.

Ως συγγραφεύς συμμετείχε με πρωτότυπες ανακοινώσεις σε πλήθος Διεθνών και Τοπικών Συνεδρίων. Εργασίες του δημοσιεύθηκαν σε έγκριτα Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Συνέγραψε πενήντα πέντε επιστημονικά και διδακτικά συγγράμματα.

Ως Πανεπιστημιακός Καθηγητής διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Φυσικών, Μέλος του Κογκρέσου της Βαλκανικής Ενώσεως Φυσικών, Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα Μουσικά Σχολεία, Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής των Ειδικών Μαθημάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, Επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής (Κ. ΣΥ.Μ.Ε) του Ιάννη Ξενάκη την Αθήνα.
Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής (ΕΛ.ΙΝ.Α.).
Είναι έγγαμος και έχει δύο θυγατέρες.

Ευχαριστούμε τον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Radio1d για την συνεργασία του.

Ακούστε την εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο

Η αρμονία κατά τον Ηράκλειτο τον Εφέσιο – Χαράλαμπος Χ. Σπυρίδης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.