Ένα γεμάτο πρωινό στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, παρέα με πολλά παιδιά, ιστορίες και παραμύθια του κόσμου για ανθρώπους, ζώα, δέντρα και λουλούδια, ξωτικά, μάγισσες κι αερικά!

«Ήταν μια φορά κι έναν καιρό στα βάθη της θάλασσας, μια φάλαινα που έτρωγε ψάρια…
Κι ήταν και μια έρημος απέραντη που ζούσε μια καμήλα που δεν είχε όρεξη ποτέ για δουλειά! Ήτανε πάλι σε ένα έρημο νησί στην Ερυθρά Θάλασσα ένας Ρινόκερος με κέρατα στη μύτη, με μάτια γουρουνιού και πολλά νεύρα και στην άλλη άκρη της γης, μέσα σε μια ζούγκλα τροπική, ζούσε μια λεοπάρδαλη χωρίς ούτε ένα σημάδι πάνω στο δέρμα της…

Ώσπου όλα άλλαξαν μια μέρα εντελώς ξαφνικά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα εκεί που η αλήθεια συναντά τα Παραμύθια!»

Η Ελένη Μπετεινάκη ήταν εκεί και αφηγήθηκε ιστορίες του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, που γράφτηκαν σχεδόν 110 χρόνια πριν, παρέα με κούκλες και χρώματα πολλά. Εισιτήρια για πολύχρωμες ιστορίες. Ξωτικά σαν τον Ψιτ και τον Εδώ, μάλωναν να πουν πρώτα από όλες την δική τους και η Χώρα των Παραμυθιών ζωντάνεψε σε ερήμους, ωκεανούς, ζούγκλες και στέπες.

Κι ύστερα τα παιδιά έφτιαξαν και ζωγράφισαν το κατακόκκινο ψαράκι τον Διαμαντή, που ήταν πονηρός και έξυπνος μαζί και ξεγέλασε την φάλαινα την τρομερή… Κι όλα τα ζώα που πήραν μέρος στις ιστορίες ζωγραφίστηκαν σε ένα μεγάλο κάτασπρο χαρτί….

Κι όλα αυτά την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, στις 11.00 το πρωί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.