Το ΞΑΝΑ, ένα εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται στους ερωτευμένους, αποτελεί το ιδανικό δώρο για να χαρίσετε στους αγαπημένους σας με αφορμή την Ημέρα των Ερωτευμένων. Με την παιγνιώδη διάθεση του Μάκη Τσίτα, οι απλές εκφράσεις και τα απλά περιστατικά ανάμεσα στα ζευγάρια αποκτούν σημασία και ουσία που αγγίζει τα όρια της ποίησης. Ένα μικροσκοπικό πλασματάκι που ονομάζεται ΞΑΝΑ τριγυρνά στον κόσμο των ανθρώπων και παίρνει μέρος στη ζωή τους. Το ΞΑΝΑ ταυτίζεται με το άλλο μισό, το δικό μου, το δικό σου, του καθένα… Χιουμοριστικές εκφράσεις που πηγάζουν από καθημερινές στιγμές γίνονται ο μοχλός για την ανάδειξη της αγάπης και της τρυφερότητας ανάμεσα στα ερωτευμένα ζευγάρια… Στιγμές γεμάτες χαρά και λύπη, γέλιο και εκνευρισμό, με άλλα λόγια όλα εκείνα τα συστατικά που κάνουν τη ζωή δυο ερωτευμένων ενδιαφέρουσα…

Σίγουρα θα βρεις και εσύ ένα κομμάτι του εαυτού σου μέσα σε αυτή τη μικρή ιστορία… Γιατί τρέχεις όλη μέρα, αγχώνεσαι, εκνευρίζεσαι, γίνεσαι πτώμα, αλλά μόλις το δεις, μόλις δεις το ΞΑΝΑ σου, ξεχνάς τα πάντα. Σε αυτό εδώ το βιβλίο θα βρεις στιγμές που ζεις και ΞΑΝΑζείς… Διάβασε μερικά ΞΑΝΑ που γέννησε η φαντασία του συγγραφέα Μάκη Τσίτα και της εικονογράφου Λίλας Καλογερή και μη σταματήσεις ποτέ να αναζητάς το δικό σου ΞΑΝΑ…

Το βιβλίο κυκλοφορεί με τρία διαφορετικά εξώφυλλα για να διαλέξει ο καθένας αυτό που ταιριάζει στο δικό του ΞΑΝΑ!

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

«…το σύγχρονο ευαγγέλιο των ερωτευμένων picture book»
Απόστολος Πάππος, elniplex.com, 11/02/17

«Ένα στολίδι τρισχαριτωμένο. Παιχνιδιάρικο κι αληθινό, απλό, ζωντανό, χαρούμενο, βαθιά συγκινητικό και διδακτικό. Έρχεται στην ζωή μας «Το Ξανά», αντίδοτο στη θλίψη, σχεδόν απαραίτητο για να μας φτιάξει την διάθεση και την ημέρα… Με «Το Ξανά» ο συγγραφέας μας χαρίζει μια εξίσου πρωτότυπη, ευρηματική και εμπνευσμένη «ιστορία καμωμάτων», μια τσαχπινιά, μια ζωηράδα, μια ιστορία φτιαγμένη με απλά υλικά για ερωτευμένους και ξαναερωτευμένους και για όσους θα ξαναερωτευθούν και για όσους ξαναθέλουν και και και… Μια ιστορία για όλα όσα είναι και όσα μπορεί να γίνει το «Ξανά» για χάρη μας αλλά κι εμείς για κείνο».
Ελένη Λιντζαροπούλου, popaganda.gr, 10/02/16

«Ο Τσίτας και η Καλογερή, καθένας από τη πλευρά του, μας έδωσαν μια πολύ ωραία ιδέα για να παίξουμε λίγο και να σκεφτούμε περισσότερο πως εκείνο που προέχει όλων είναι η ζωή. Πως όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους, πως η προσπάθεια επίλυσης ενισχύει τα αντερείσματα για να εμποδίσουμε την όποια κατάρρευση, πως εν τέλει, αν κάτι έχει αξία είναι η ζωή η ίδια, η οποία δεν γνωρίζει εμπόδια για να προχωρήσει».
Ανθούλα Δανιήλ, frear.gr, 22/02/16

«O Mάκης Τσίτας τολμάει να μιλήσει για τα συναισθήματα που έχουν διάρκεια, αλλά είναι καταδικασμένα να παλεύουν με μια αναίσθητη εποχή και τις ευκολίες που αυτή ευνοεί. Να μιλήσει για το άλλο μας μισό, αυτό που μας ταιριάζει και του ταιριάζουμε, που μας είναι αφοσιωμένο, τον δικό μας άνθρωπο, τον ερωτευμένο με μας. Το πλασματάκι που διαφεντεύει τη ζωή μας με δικούς του νόμους και κανόνες και γλυκά μας αναστατώνει. Βαφτίζει το Πλάσμα ” Ξανά”, ενώ η Λίλα Καλογερή με κέφι το αποτυπώνει στο χαρτί, δίνοντας του σάρκα και οστά. Του δίνει σχήμα και χρώμα, το κάνει οικείο στον αναγνώστη».
Ασημίνα Ξηρογιάννη, varelaki.blogspot.gr, 17/01/16

«Πολύ έξυπνο το θρυλικό «Ξανά» βιβλίο για δώρο μαγικό στον Ξανά αγαπημένο, στην Ξανά αγαπημένη, στο Ξανά Αγαπημένο, για μαγικά γενέθλια, γιορτή ονομαστική με το Ξανά και με Ξανά κάθε γιορτή του χρόνου που κυλά σαν το νερό και πάει με το καλό ΞΑΝΑ κάθε φορά!».
Ελένη Χωρεάνθη, fractalart.gr, 06/01/16

«Γιατί Το Ξανά είναι ένα βιβλίο που όποιος το διαβάσει, το ερμηνεύει διαφορετικά, όπως και έναν πίνακα ζωγραφικής ή ένα ποίημα. Κι ενώ όσοι ενήλικες το διάβασαν από το περιβάλλον μου μου είπαν πως το Ξανά είναι η αγάπη, ο έρωτας, ακόμη και ο ίδιος μας ο εαυτός, ο γιος μου (Δ’ Δημοτικού) μου είπε πως το Ξανά είναι “η μαμά”»
Χρύσα Κουράκη, lesxhanagnosis.blogspot.gr, 08/02/16

«Ξανά και ξανά «ΤΟ ΞΑΝΑ» θυμίζει και υπενθυμίζει την αγάπη, τη συγνώμη, την παρηγοριά που υπάρχει και υπήρχε, στοχεύοντας να γίνει ο φάρος της ζωής των ζωντανών ανθρώπων που αγαπούν και αγαπιούνται. Μια ιστορία που είτε ολόκληρη, είτε αποσπασματική προβάλει το ξανά της που είναι εκεί μπροστά, και είναι έτοιμο να σε ξανακοιτάξει και τότε μόνο ξανά, ο αναγνώστης θα αναρωτηθεί, θα κοιταχτεί ξανά στον καθρέφτη, για να δει επιτέλους ξανά τον εαυτό του και να μπορέσει να πει όσα δεν προλαβαίνει από το τρεχαλητό να ξεστομίσει στο ταίρι του, αλλά και στον άλλον που είναι κοντά του ή και γιατί όχι στον ίδιο του τον εαυτό».
Έλενα Αρτζανίδου, thinkfree.gr, 09/04/16

ΣΕΙΡΑ: ΒΙΒΛΙΑ-ΔΩΡΑ ISBN: 978-960-16-6508-5  ΣΧΗΜΑ: 21×21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 36 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 9,90€

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.