Ο μισός πλανήτης αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και ο άλλος μισός διαφορετικά! Αυτό δεν είναι παράξενο! Κάθε χώρα θέλει να χρησιμοποιεί ένα όνομα γι’ αυτό το «ανώνυμο» κράτος. Όταν γίνουν τα οριστικά «βαφτίσια» – στα οποία τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο οφείλει να έχει μόνο η Ελλάδα, διότι μόνο η Ελλάδα θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει τις σοβαρές συνέπειες, αν οι γείτονες δεν απομακρυνθούν ολοκληρωτικά και πειστικά από τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις – τότε ολόκληρος ο πλανήτης θ’ αποκαλεί τα Σκόπια με το νέο τους όνομα!
Όσοι ανήκουν στη δική μου γενιά καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ! Διότι η δική μου γενιά τους Κροάτες, τους Σέρβους, τους Σλοβένους, τους Μαυροβούνιους κ.λ. τούς γνώρισε ως Γιουγκοσλάβους! Τους Ρώσους, τους Εσθονούς, τους Λιθουανούς κ.λ. τούς γνώρισε ως Σοβιετικούς! Τους Γερμανούς τούς γνώρισε ως Ανατολικούς και Δυτικούς! Τους Τσέχους και τους Σλοβάκους τούς γνώρισε ως Τσεχοσλοβάκους! Σήμερα κανένας δεν αποκαλεί πια τους Γερμανούς του Μονάχου ως «Δυτικογερμανούς», ούτε τους Ρώσους ως «Σοβιετική Ένωση». Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με τους «wannabe Μακεδόνες». Όταν λυθεί το πρόβλημα, όλος ο πλανήτης θα τους αποκαλεί με το όνομα στο οποίο θα συμφωνήσει η Ελλάδα! Όχι επειδή είναι δίκαιο – δεν μένω σε αυτό – αλλά επειδή η χώρα μας σήμερα διαθέτει το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα! Στην κοινωνία όμως βγαίνει ότι… δεν θέλει να το αξιοποιήσει!
Ακριβώς αυτό είναι το σημείο στο οποίο έχουν αποτύχει τις τελευταίες ημέρες όλοι όσοι διαχειρίζονται τον δημόσιο λόγο στα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο, είτε πρόκειται για μέλη του πολιτικού συστήματος είτε για απλούς σχολιαστές. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι έχουν μια ηλικία ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ βασικές γνώσεις ιστορικής και πολιτικής εξέλιξης στα ευρωπαϊκά πράγματα και δεν πείθονται από επιχειρήματα του τύπου «130 χώρες τούς έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία και εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουμε».
Αντί ν’ ακούγονται τέτοιου είδους ψευτο-προοδευτικά, φθηνά και ανεύθυνα επιχειρήματα, διότι εφήμερα μάς απαλλάσσουν από τις τύψεις για τη ζημιά που θα προκαλέσουμε με τις αποφάσεις μας στα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα περίμενα ν’ ακούσω μια καταδίκη για την απαγόρευση της ενημέρωσης που επιβλήθηκε χθες. Θα περίμενα ν’ ακούσω μια καταδίκη για όσους επιχειρούν συντονισμένα από χθες να ταυτίσουν 400+ χιλιάδες Έλληνες πολίτες με τον φασισμό και τον εθνικισμό. Θα περίμενα ν’ ακούσω αν κάποιος από τους δημόσιους σχολιαστές γνωρίζει σήμερα ΜΙΑ, έστω ΜΙΑ ρε παιδιά, υποχώρηση που έχουν κάνει οι Σκοπιανοί στα θέματα του αλυτρωτισμού τους! Διότι εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω δει ΚΑΜΙΑ και περιμένω ακόμα έναν «ειδικό» να με διαφωτίσει…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.