Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου σε συνεργασία με τον εργοθεραπευτή Δημήτριο Μυλωνάδη, διοργανώνει στην Αθήνα το διήμερο πρακτικό σεμινάριο με θέμα “Αισθητηριακή Ολοκλήρωση & Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές”.

ΠΟΛΗ: Αθήνα
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου 2018
ΩΡΕΣ: 09:00 – 17:00
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: Περιορισμένος

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
Δημήτριος Μυλωνάδης, Ειδικός Εργοθεραπευτής
MScOT, BSc(Hons)OT, PGert(Neurosciences), PGDip(Anthropology), Fellow of the Royal Society of Medicine, UK
Πιστοποιημένος θεραπευτής στον τομέα της αισθητηριακής ολοκλήρωσης (S.I.)

ΘΕΜΑΤΑ & ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Πρόκειται για ένα δυναμικό σεμινάριο όπου ο ομιλητής με άμεσο και κατανοητό τρόπο θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν την πολυπλοκότητα των συμπεριφορών του αυτισμού.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ νευροαναπτυξιακών διαταραχών (Αυτισμός, ΔΕΠ-Υ, κτλ) και διαταραχών αισθητηριακής επεξεργασίας θα ερευνηθεί κάτω από το πλαίσιο αναφοράς της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί σε διαταραχές αισθητηριακής ρύθμισης, αισθητηριακής διάκρισης, κινητικού προγραμματισμού και πράξης.

Οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν στην αναγνώριση συμπεριφορών και δυσκολιών που έχουν αισθητηριακή βάση και θα είναι σε θέση να λάβουν ορθές κλινικές αποφάσεις, να θέσουν στόχους και να σχεδιάσουν θεραπευτικά προγράμματα προκειμένου να προάγουν τη λειτουργική ενασχόληση των παιδιών και τη θετική αλληλεπίδραση με το περιβάλλον.

Προκειμένου να εμπεδωθεί η γνώση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σεμινάριο θα συμπεριλάβει:
– αξιολόγηση πραγματικών περιστατικών
– εκπαιδευτικά βίντεο
– παρουσιάσεις από τους θεραπευτές
– συζητήσεις και εργαστήρια
– και θα κλίσει με πρακτικές εφαρμογές για το σπίτι και το σχολείο

Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας θα υπάρχει αξιολόγηση πραγματικών περιστατικών και οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια του εισηγητή θα συμβάλουν δυναμικά στην Αξιολόγηση, τις Κλινικές Παρατηρήσεις και στην Εφαρμογή των Αρχών της Θεραπείας.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:
επαγγελματίες και φοιτητές Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές, Ψυχολόγους και Ειδικούς Παιδαγωγούς που έχουν κλινικό / ερευνητικό ενδιαφέρον και δουλεύουν με παιδιά και εφήβους στο φάσμα του αυτισμού. Επίσης το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς και κάθε ενδιαφερόμενος.

Η φιλοσοφία του σεμιναρίου είναι να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο προκειμένου να φτάνουν σε ορθές κλινικές αποφάσεις και στο σχεδιασμό επιστημονικά βασιζόμενων θεραπευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά με αυτισμό.

ΣΤΟΧΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:
– Αναγνωρίζουν συμπεριφορές που έχουν αισθητηριακή βάση σε παιδιά και εφήβους με αυτισμό – Εξετάζουν συμπεριφορές στα πλαίσια της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης
– Εφαρμόζουν συνδυασμένες γνώσεις στους χώρους της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, νευροεπιστημών, και κλινικής συλλογιστικής κατά την αξιολόγηση των πελατών τους με αυτισμό
– Πραγματοποιούν κλινικές παρατηρήσεις βασισμένες στη θεωρία της αισθητηριακής ολοκλήρωσης σε παιδιά και εφήβους με αυτισμό
– Αναλύουν, να σχεδιάζουν, και να αξιολογούν θεραπευτικά προγράμματα βασισμένα στη θεωρία της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης προκειμένου να προάγουν την λειτουργική ενασχόληση και αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον σε παιδιά και εφήβους με αυτισμό
– Εφαρμόζουν πρακτικές λύσεις στο σπίτι και σχολείο

ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής, για να ενημερωθείτε σχετικά.

Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται:
– παρακολούθηση σεμιναρίου
– υλικό σε έντυπη μορφή
– βεβαίωση παρακολούθησης
– καφές και σνακ στα διαλείμματα

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
www.diepistimoniko.gr/p/blog-page_5693.html

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
E-mail: [email protected]
Τηλέφωνο: 6986180630

www.facebook.com/Diepistimoniko.gr
www.diepistimoniko.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.