Βρισκόμαστε στο 1997
Η Μαλάλα Γιασαφζάι γεννιέται στο Μινγκόρα του Πακιστάν. Οι περήφανοι γονείς ονομάζουν την κόρη τους Μαλάλα όπως ήταν και το όνομα μιας ηρωίδας Pashtun.
Η υποδοχή ενός κοριτσιού δεν είναι πάντα αιτία γιορτής στο Πακιστάν – αλλά ο πατέρας Ζιαουντίν είναι αποφασισμένος να δώσει στην Malala κάθε ευκαιρία που θα έχει ένα αγόρι. Ο θαρραλέος πατέρας, ο Ζιαουντίν, εκπαιδευτικός, υπόσχεται ότι η Μάλαλα θα πάει στο σχολείο και θα αντιμετωπιστεί με ισότητα στο σπίτι του.

Μεγαλώνοντας στην κοιλάδα Swat, που ονομάζεται συχνά “Ελβετία της Ασίας”, η Malala μοιράζεται την αγάπη του Ziauddin για μάθηση. Ξοδεύει την παιδική της ηλικία να παίζει έξω και να εξερευνά νέους κόσμους στα βιβλία.

Βρισκόμαστε στο 2007.
Μαχητές των Ταλιμπάν καταλαμβάνουν τη Swat. Απαγορεύουν πολλά πράγματα – όπως την κατοχή μιας τηλεόρασης και την αναπαραγωγή μουσικής – επιβάλουν σκληρές ποινές, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων εκτελέσεων, για τους πολίτες που αψηφούν τις διαταγές τους. Τον Δεκέμβριο του 2008, οι Ταλιμπάν εκδίδουν ένα διάταγμα που απαγορεύει στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο.
Χρησιμοποιώντας το όνομα της γραμματοσειράς “Gul Makai” για να προστατεύσει την ταυτότητά της, η Malala ξεκινά να γράφει ιστολόγια για το BBC για τη ζωή κάτω από τους Ταλιμπάν. Περιγράφει πώς αισθάνεται τις τελευταίες ημέρες πριν το σχολείο της κλείσει οριστικά. Χιλιάδες αναγνώστες από όλο τον κόσμο παρακολουθούν τα γραφόμενα της με αγωνία.

Βρισκόμαστε στο 2012
Λόγω της αυξανόμενης προβολής της, τόσο στο Πακιστάν όσο και σε όλο τον κόσμο, οι Ταλιμπάν βάζουν στο στόχαστρο τη Μαλάλα. Ένας μασκοφόρος αστυνομικός επιβιβάζεται στο σχολικό λεωφορείο της Μαλάλα και της ζητάει το όνομα. Πυροβολεί τη Μαλάλα στο κεφάλι. Η σφαίρα διέρχεται από κρανίο αυχένα και καταλήγει στον ώμο. Δύο συμμαθητές της, οι, Kainat και Shazia, τραυματίζονται επίσης στην επίθεση.
Η Μαλάλα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για θεραπεία. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσεύχονται για την ανάκαμψή της. Μετά από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και μήνες αποκατάστασης, η Μαλάλα βγαίνει από το νοσοκομείο και μαζί με την οικογένειά της εγκαθίσταται στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οκτώβριος 2013: Συναντά τον Μπάρακ Ομπάμα για να καταθέσει διαμαρτυρία για τις τυφλές επιθέσεις των ΗΠΑ με drones κατά στόχων στο Πακιστάν. Ιούλιος 2014: Σε απάντηση στις μαζικές απαγωγές σχολικών κοριτσιών από την τρομοκρατική ομάδα Boko Haram, η Μαλάλα ταξιδεύει στη Νιγηρία για να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων. Δεκέμβριος 2014: Η Μαλάλα και ο Ινδός ακτιβιστής Kailash Satyarthi κερδίζουν το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Η Malala προσκαλεί κορίτσια από τη Συρία, τη Νιγηρία και το Πακιστάν να παραστούν στην τελετή στο Όσλο, καθώς γίνεται η νεώτερη βραβευμένη με Νόμπελ. Οκτώβριος 2017:Η Μάλαλα είναι σήμερα εγγεγραμμένη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου σπουδάζει φιλοσοφία, πολιτική και οικονομία στο Lady Margaret Hall.

Η Μαλάλα έχει αποδείξει ότι έχει ψυχή επαναστατικής ηγέτιδας. Το άγγιγμα του θανάτου δεν πτόησε το πάθος της για μόρφωση και τη μεταστροφή αντιλήψεων για τη γυναικεία μόρφωση σε όλο τον κόσμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.