Λατινικά: Μάθημα ΧΧIV - Ασκήσεις γραμματικής

Λατινικά Γ´ Λυκείου – Ανθρωπιστικών Σπουδών

Συντακτικές ασκήσεις Λατινικών και επεξήγησή τους

Περιεχόμενα: Ανάλυση μετοχής, Σύμπτυξη μετοχής σε πρόταση, Μεταγραφή κύριων προτάσεων σε απαρεμφατικές, Μεταγραφή ενεργητικής σύνταξης σε παθητική, Προσδιορισμοί τόπου-χρόνου-σκοπού, Έκφραση αυτοπάθειας, Δήλωση του εξωτερικού αναγκαστικού αιτίου, Μετατροπή επιθετικού προσδιορισμού & παράθεσης σε αναφορική πρόταση, Ευθύς & πλάγιος λόγος, Γερουνδιακή έλξη & αποκατάσταση έλξης.


Προηγούμενο άρθροΕγκύκλιοι  μεταθέσεων εκπαιδευτικών  σχολικού έτους 2017-2018
Επόμενο άρθροΚεφάλαιο 1.8 – Το δίκτυο των σιδηροδρόμων: Ασκήσεις
Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας, με ειδίκευση στην Ιστορία. Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός και ως εθελόντρια εκπαιδευτικός στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο "Ελλήνιον". Συμμετείχα στο Πρόγραμμα “Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα” (Study 4 Exams) ως συντάκτρια για το μάθημα των Λατινικών της Γ’ Λυκείου ενώ στο παρελθόν ασχολήθηκα με συγγραφική εργασία και σε άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Έχω παρακολουθήσει την εξειδικευμένη επιμόρφωση διδακτικής της έκθεσης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διδακτική των αρχαίων ελληνικών στο Α.Π.Θ.Είμαι φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.Επικοινωνία: [email protected]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.