Ο τομέας Στρατηγικής Καριέρας και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το workshop Storytelling – Η τέχνη της προφορικής αφήγησης: Προσέγγιση, Ανάλυση & Εφαρμογές” προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένη καθοδήγηση και υποστήριξη σε όσους αναζητούν εργασία.

 

H Employ ως πιστοποιημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και έχοντας δεκαετή εμπειρία στο χώρο της Δια Βίου Εκπαίδευσης, έχει υλοποιήσει περισσότερες από 800 επιμορφώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιφανείς επαγγελματίες και το δίκτυο των συνεργαζόμενων φορέων, εκπαιδευτηρίων και επιχειρήσεων υπερβαίνει τους 700. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ιδιωτική εταιρεία-φορέα Δια Βίου Εκπαίδευσης που συνεργάζεται επίσημα σε επιμορφωτικά προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

  1. Γενική Περιγραφή________________________________________

Η αφήγηση ιστοριών (storytelling) εμφανίζεται από την αρχή της λεκτικής επικοινωνιακής περιόδου της ανθρωπότητας ως τεχνική διάδοσης πληροφοριών, μεταβίβασης γνώσεων και μετάδοσης πολιτισμικών και αξιακών συστημάτων σε πληθυσμιακά κοινά ενδιαφέροντος του αφηγητή. Οι άνθρωποι λεν ιστορίες για να εμπνεύσουν, να πείσουν, να ενθαρρύνουν, να διδάξουν, να ενισχύσουν το αίσθημα του «ανήκειν» σε μία ομάδα, να αναδείξουν τα επιτεύγματά τους ως στοιχεία αξιολογικής διαφοροποίησής τους από συνυποψήφιους κ.λπ.  Η συνδρομή της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της γλώσσας του σώματος του αφηγητή προσδίδει στην «ιστορία» χαρακτηριστικά που ενδυναμώνουν την αποτελεσματικότητά της, ως επικοινωνιακού εργαλείου. Στον επιχειρηματικό κλάδο η σύνθεση μία δυνατής ιστορίας γύρω από το προϊόν, την υπηρεσία ή και την ίδια την εταιρία συμβάλει στην διαμόρφωση μίας δυνατής εμπορικής ταυτότητας (brand) ενισχύοντας, με την συναισθηματική της φόρτιση, την παρουσία του προϊόντος στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η αφήγηση ιστοριών έχει διαδραστικό χαρακτήρα. Ο αφηγητής (storyteller)  διηγείται και το κοινό αντιδρά: λεκτικά, κινητικά, συναισθηματικά.  Η επίδραση της αφήγησης στους αποδέκτες της σχετίζεται με τη συνάφεια του θέματος με τις ανάγκες τους, το ύφος και τις λεξικολογικές επιλογές του αφηγητή και κυρίως την «αλήθεια»  που κρύβεται πίσω από κάθε ιστορία και λειτουργεί ως απόδειξη αυθεντικότητας της μαρτυρίας.

Στόχος Σεμιναρίου

Στόχος του παρόντος σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη χρήση της αφήγησης ως επικοινωνιακής πρακτικής σε ποικίλα επαγγελματικά περιβάλλοντα, όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η πολιτική, η διαφήμιση, το μάρκετινγκ, η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού κ.α.  Μέσα από στοχευμένη θεωρητική κατάρτιση και βιωματικές ασκήσεις ενδυνάμωσης της επικοινωνιακής δεξιότητας της αφήγησης, ο συμμετέχων θα μπορεί να αντιληφθεί τη λειτουργικότητά της ως εργαλείο πειθούς, ενθάρρυνσης, ενσωμάτωσης και ενεργοποίησης προσώπων και ομάδων  και να εφαρμόσει τα στάδια σύνθεσης των δικών του αφηγηματικών επεισοδίων. Ακόμη, θα παρουσιαστεί η τεχνική ανάδειξης μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων (soft skills) στη συνέντευξη αξιολόγησης υποψηφίων για εργασία ή μεταπτυχιακές σπουδές, μέσα από την αφήγηση προσωπικών ιστοριών και την ανάδειξη επιτευγμάτων που σχετίζονται με τον επιδιωκόμενο κάθε φορά στόχο.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους διαθέτουν βήμα λόγου και διαλόγου και επιθυμούν να διευρύνουν την ικανότητά τους να απευθύνονται αποτελεσματικά στους άλλους αξιοποιώντας την  επικοινωνιακή δυναμική της αφήγησης. Ειδικότερα, το παρόν σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με στόχο την ενδυνάμωση της επικοινωνιακής αμεσότητας μέσα από την αφήγηση και τη δραματοποίηση ιστοριών και αναφέρεται σε επαγγελματίες κλάδων όπως:

  • Εκπαίδευση (προσχολική, σχολική, άτυπη, δια βίου /ενηλίκων κ.α.)
  • Υγεία (ιατρική, νοσηλευτική)
  • Πολιτική ( δομές κρατικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης)
  • Διοίκηση και Επιχειρηματικότητα (διευθυντές, προϊσταμένους, εργοδότες, κ.λπ.)
  • Συμβουλευτική- Ψυχολογική υποστήριξη

Ακόμη, απευθύνεται σε όσους θέλουν να αυξήσουν την επικοινωνιακή τους απόδοση σε διαδικασίες αξιολόγησης, με την παρουσίαση προσωπικών, μοναδικών ιστοριών που τους διαφοροποιούν από τον πληθυσμό των συνυποψήφιων τους.

Αναλυτικό Πρόγραμμα_____________________________________

Θεματική 1:  «Όλος ο κόσμος μια ιστορία»

Η προφορική επικοινωνία συνδέεται απόλυτα με την ανθρώπινη φύση και  την ανάγκη μας να συνυπάρχουμε σε τους άλλους. Γιατί όμως μας αρέσει να ακούμε ιστορίες; Ποια σημεία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του ορμονικού μας συστήματος διεγείρονται κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση μίας «καλής» ή «κακής» ιστορίας.

Θεματική 2: «Κόκκινη κλωστή δεμένη…»

Ποια είναι τα είδη της αφήγησης και πως διαφοροποιείται η αφήγηση σε α’ πρόσωπο ανάλογα με τον επικοινωνιακό στόχο;

Τα στάδια της αφήγησης (storytelling).  Ο ρόλος του κοινού στην επιλογή του θέματος.  Που βρίσκεται η έμπνευση; Πως δένω την πλοκή με το στόχο; Αληθινές ιστορίες VS Αληθοφανείς ιστορίες. Μυστήριο ή Συναίσθημα;

Θεματική 3: «Δεξιότητες  Αφηγητή (Storyteller

Ύφος, ρυθμός, λεξιλόγιο, δραματοποίηση περιγραφής, αμεσότητα αξιοποίησης ανατροφοδότησης από το κοινό.

Θεματική 4: «Μεθοδολογία STAR ως εργαλείο προσωπικής/επαγγελματικής διαφοροποίησης»

Απαντώντας συμπεριφορικές ερωτήσεις στη συνέντευξη. Η δυναμική της Αυτοπεριγραφικής Δήλωσης (Elevator Pitch) στις επαφές με «σημαντικούς άλλους».

  1. Πληροφορίες____________________________________________

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

 

  • Ημερομηνία Διεξαγωγής: 16 Δεκεμβρίου 2017
  • Ώρα Προσέλευσης: 10:00 – 10:30
  • Ώρα Διεξαγωγής: 14:00 – 14:30

Χώρος Διεξαγωγής

Θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση

Κόστος

Προεγγραφή έως 12/12/17

              Φοιτητές / Άνεργοι:                                            35€

              Εκπαιδευτικοί / Επαγγελματίες:  45€

     Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή:    55€

Διαδικασία Συμμετοχής

  1. Δηλώνετε συμμετοχή ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στα ακόλουθα τηλέφωνα επικοινωνίας        (213.0360288 & 211.7706766)
  2. Λαμβάνετε την επιβεβαίωση της κράτησης μέσω email
  3. Αφού λάβετε την επιβεβαίωση, προχωράτε στην κατάθεση της προκαταβολής προκειμένου να δεσμεύσετε τη θέση σας, όπως αναφέρεται παρακάτω στη διαδικασία πληρωμής
  4. Την ημέρα έναρξης του σεμιναρίου πραγματοποιείτε την εξόφληση του υπολοίπου ποσού και ολοκληρώνετε την εγγραφή σας.

Διαδικασία Πληρωμής

Βήμα 1ο à Προκαταβολή:  Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με εμπρόθεσμη κατάθεση της προκαταβολής (15€) στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας που είναι ο ακόλουθος:

EUROBANK 0026.0037.01.0200499162 || IΒΑΝ GR1102600370000010200499162*

Δικαιούχος: ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ Χ – ΚΟΤΙΟΣ Κ ΟΕ | EMPLOY

Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τον κωδικό ΚΠ2 και το ονοματεπώνυμο σας και κρατάτε το αποδεικτικό της τραπέζης το οποίο επιδεικνύετε κατά την προσέλευση σας στη γραμματεία την ημέρα διεξαγωγής.

 

*Σε περίπτωση ηλεκτρονικής μεταφοράς εμβάσματος (e-banking) από τράπεζα διαφορετική της EUROBANK, τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα. (Mέσω e-banking θα πρέπει το ποσό να έχει πιστωθεί το αργότερο 3 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής)

 

Βήμα 2ο à Εξόφληση: γίνεται την ημέρα διεξαγωγής της επιμόρφωσης, καταβάλλοντας τα υπόλοιπα δίδακτρα στη γραμματεία της επιμόρφωσης και επιδεικνύοντας απαραίτητα i) το αποδεικτικό της τράπεζας και ii) το φοιτητικό πάσο / βεβαίωση ανεργίας για όσους δικαιούνται έκπτωση.

  1. Προσκεκλημένη Επιμορφώτρια________________________________

Παναγιωτίδου Σοφία

Μ.Α., Μ.Sc., Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Βιογραφικό σημείωμα

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στο σχεδιασμό και την οργάνωση δράσεων στα πεδία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του σχεδιασμού σταδιοδρομίας. Παρέχει υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής (workshops) συμβουλευτικής σε θέματα επικοινωνίας, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και τεχνικών προσέγγισης της αγοράς εργασίας.

Από το 1996 εργάζεται στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συμμετέχει ως ενεργό μέλος στην Επιτροπή Επιστημονικής Έρευνας και Επαγγελματικής Τεκμηρίωσης του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΣΔΑΔΕ, παρ. Β. Ελλάδος) καθώς και στο Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας (ΙΕΠΑΣ).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών  στη «Διδακτική των Γλωσσών και τη Γλωσσική Επικοινωνία» (Α.Π.Θ.) και στην «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα «Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας» του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ενώ κατέχει επίσης «Diploma in Business Administration» (Georgia University) από το I.C.B.S.-Thessaloniki Business School και πιστοποιητικό κατάρτισης στη Συμβουλευτική (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

  1. Παροχές________________________________________________________

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:

  • Βεβαίωση Παρακολούθησης από το πιστοποιημένο ΚΔΒΜ της Employ
  • Σχετικό ενημερωτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή.
  • Φάκελος συνέδρου
  • Μπλοκ σημειώσεων
  • Στυλό
  • Coffee Break

 

  1. Πληροφορίες – Γραμματεία___________________________________

Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της εταιρείας.

Τ.     2310.230545 | 211.7706766

  1. M. [email protected] | U   www.e-employ.gr
  2. F. www.facebook.com/employ.page

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: 10:00 έως 18:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή

Χορηγοί Επικοινωνίας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.