Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα “Μαθητές με ΔΕΠ-Υ: Στρατηγικές Μάθησης & Δεξιότητες Μελέτης”  προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Εκπαίδευσης & της Ειδικής Αγωγής.

            H Employ ως πιστοποιημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και έχοντας δεκαετή εμπειρία στο χώρο της Δια Βίου Εκπαίδευσης, έχει υλοποιήσει περισσότερες από 800 επιμορφώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιφανείς επαγγελματίες και το δίκτυο των συνεργαζόμενων φορέων, εκπαιδευτηρίων και επιχειρήσεων υπερβαίνει τους 700. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ιδιωτική εταιρεία-φορέα Δια Βίου Εκπαίδευσης που συνεργάζεται επίσημα σε επιμορφωτικά προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

 

  1. Γενική Περιγραφή________________________________________

Το σεμινάριο θα εστιάσει στην αποσαφήνιση του ορισμού, στα αίτια, στα χαρακτηριστικά και στους τρόπους διαχείρισης των μαθητών με ΔΕΠ-Υ.  Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), γνωστή και ως υπερκινητικό σύνδρομο είναι  διαταραχή της παιδικής ηλικίας με κύρια συμπτώματα την υπερκινητικότητα, την παρορμητικότητα και τη διάσπαση της προσοχής. Η γνώση των εκπαιδευτικών για τη συγκεκριμένη διαταραχή θα βοηθήσει στην αποτελεσματική  διαχείριση των μαθητών, στην κατανόηση   των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους και στην κατάρτιση  εξειδικευμένου προγράμματος ή στη διαφοροποίηση του προγράμματος διδασκαλίας,  προκειμένου οι μαθητές να αναπτύξουν τις γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες και να εμπλακούν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία.

Στόχος Επιμόρφωσης

 

Στα πλαίσια του σεμιναρίου αναλύεται η έννοια και η φύση του προβλήματος και τα βασικά χαρακτηριστικά των μαθητών με ΔΕΠ-Υ. Αναφέρονται μέθοδοι αξιολόγησης, οι οποίες βοηθούν στην εκτίμησή των δυσκολιών, και τρόποι κατάρτισης  εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης ή διαφοροποίησης της διδασκαλίας, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Στο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στην επεξεργασία προσωπικών εμπειριών και βιωμάτων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε ειδικούς παιδαγωγούς, σε λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, επαγγελματίες, κ.ά. Τέλος, απευθύνεται σε γονείς που θέλουν να ενημερωθούν για τις στρατηγικές μάθησης παιδιών με ΔΕΠ-Υ.

  1. Αναλυτικό Πρόγραμμα_____________________________________

 

Α’ Θεματική Ενότητα

  • Αποσαφήνιση ορισμού και χαρακτηριστικά των παιδιών με ΔΕΠ-Υ
  • Τρόποι έγκαιρου εντοπισμού του προβλήματος – Χαρακτηριστικά

 

Β΄ Θεματική Ενότητα

  • Αξιολόγηση του προβλήματος
  • Αναφορά σε παραδείγματα
  • Προβληματισμοί-Συζήτηση

 

  1. Πληροφορίες____________________________________________

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα προσέλευσης: 10.00 – 10.30

Ώρα Λήξης: 15.00 – 15.30

Χώρος Διεξαγωγής

Βιβλιοθήκη Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
  Αγίας Ελεούσης 4, Ψυρρή

Κόστος

Προεγγραφή έως 28/11/17

  • Φοιτητές / Άνεργοι: 45€
  • Εκπαιδευτικοί / Επαγγελματίες: 55€

Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή:                       65€

Διαδικασία Συμμετοχής

 

  1. Δηλώνετε συμμετοχή ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στα ακόλουθα τηλέφωνα επικοινωνίας (2310.230545 & 211.7706766)
  2. Λαμβάνετε την επιβεβαίωση της κράτησης μέσω email
  3. Αφού λάβετε την επιβεβαίωση, προχωράτε στην κατάθεση της προκαταβολής προκειμένου να δεσμεύσετε τη θέση σας, όπως αναφέρεται παρακάτω στη διαδικασία πληρωμής
  4. Την ημέρα έναρξης του σεμιναρίου πραγματοποιείτε την εξόφληση του υπολοίπου ποσού και ολοκληρώνετε την εγγραφή σας.

Διαδικασία Πληρωμής

Βήμα 1ο à Προκαταβολή:  Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με εμπρόθεσμη κατάθεση της προκαταβολής (15€) στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας που είναι ο ακόλουθος:

EUROBANK 0026.0037.01.0200499162

(IΒΑΝ GR1102600370000010200499162)

Δικαιούχος: ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ Χ – ΚΟΤΙΟΣ Κ ΟΕ | EMPLOY

Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τον κωδικό Π21 και το ονοματεπώνυμο σας και κρατάτε το αποδεικτικό της τραπέζης το οποίο επιδεικνύετε κατά την προσέλευση σας στη γραμματεία την ημέρα διεξαγωγής.

 

*Σε περίπτωση ηλεκτρονικής μεταφοράς εμβάσματος (e-banking) από τράπεζα διαφορετική της EUROBANK, τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα. (Mέσω e-banking θα πρέπει το ποσό να έχει πιστωθεί το αργότερο 3 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής)

 

Βήμα 2ο à Εξόφληση: γίνεται την ημέρα διεξαγωγής της επιμόρφωσης, καταβάλλοντας τα υπόλοιπα δίδακτρα στη γραμματεία της επιμόρφωσης και επιδεικνύοντας απαραίτητα i) το αποδεικτικό της τράπεζας και ii) το φοιτητικό πάσο / βεβαίωση ανεργίας για όσους δικαιούνται έκπτωση.

  1. Προσκεκλημένος Επιμορφωτής__________________________

 

Η Καλλιόπη Παπουτσάκη είναι Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ70 με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εδική Αγωγή, Σπουδές στην Εκπαίδευση (ΕΑΠ) και  στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ). Έχει επαγγελματική εμπειρία σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής και έχει υπηρετήσει ως Διευθύντρια Σχολικής Μονάδας. Συνεργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης και ως διδάσκουσα ( 407/80) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει οργανώσει και παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει διδάξει ως επιμορφώτρια σε φορείς όπως το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής  Πολιτικής (πρώην Π.Ι.), ΠΕΚ, ΑΕΙ, καθώς και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Επιπλέον, παρακολουθεί και συμμετάσχει στην οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και είναι  κριτής σε επιστημονικά περιοδικά. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα και η συγγραφική της δράση, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, εστιάζονται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

5. Παροχές_______________________________________________________

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:

  • Βεβαίωση Παρακολούθησης από το πιστοποιημένο ΚΔΒΜ της Employ
  • Πλούσιο και Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό, σχετικά με την περαιτέρω κατάρτιση στο αντικείμενο της επιμόρφωσης
  • Φάκελος συνέδρου
  • Μπλοκ σημειώσεων
  • Στυλό
  • Coffee Break
  1. Πληροφορίες – Γραμματεία___________________________________

Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της εταιρείας.

Τ.      2310.230545 | 211.7706766

  1. M. [email protected] |  U   www.e-employ.gr
  2. F. www.facebook.com/employ.page

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: 10:00 έως 18:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή.

* Για οποιαδήποτε πληροφορία την ημέρα διεξαγωγής της επιμόρφωσης,  επικοινωνείτε απευθείας με το 6940810344

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

filologikos-istotopos.gr

paideia-ergasia.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.