Η ΠΕΚ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η ΠΕΚ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Καλή σχολική χρονιά

Νέοι δρόμοι και διαχρονικά οράματα και αιτήματα

«Ευχόμαστε στους μαθητές μας και στις μαθήτριές μας και στους εκπαιδευτικούς

Καλή Σχολική Χρονιά

με αισιοδοξία και πίστη στον εαυτό μας και στο επάγγελμά μας, στο σχολείο  και στο κίνημά μας».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κρίση της χώρας μας αλλά και οι πολλαπλές και πρωτόγνωρες προκλήσεις της εποχής μας απαιτούν νέο βηματισμό στη συνδικαλιστική μας δράση.

Όμως τα κοινωνικά συμφέροντά μας και τα δικαιώματά μας ως εργαζομένων, τα οράματά μας και οι αξίες μας, τα μεγάλα προτάγματά μας και οι συλλογικές μας αφηγήσεις, η κουλτούρα της εργασίας και το μέγα σύμβολό μας της «Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας» όχι μόνο παραμένουν ισχυρά και στην πρώτη γραμμή του εκπαιδευτικού μας κινήματος αλλά είναι και όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία και γοητευτικά!

Στους καιρούς των συντηρητικών οικονομικών πολιτικών και της γενικευμένης εμπορευματοποίησης κάθε πτυχής της οικονομίας και της κοινωνίας μόνο ο Συλλογικός Αγώνας είναι ο κύριος δρόμος για την προαγωγή του δημόσιου σχολείου, για την προώθηση των συμφερόντων μας, για  χειραφέτηση των ανθρώπων από κάθε λογής εξουσία, για την ελευθερία του πνεύματός των και της αυτοπραγμάτωσής των.

Στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς πιστεύουμε ότι σηματωρός όλων των αιτημάτων μας πρέπει να είναι το τριμερές – ενιαίο πρόταγμα:

  • Σχολείο για όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες
  • Σχολεία με όλους τους εκπαιδευτικούς τους από την πρώτη ώρα των μαθημάτων
  • Επέκταση και όχι συρρίκνωση των εκπαιδευτικών λειτουργιών

Και οι νέοι δρόμοι…

Ο αγώνας μας ή θα ξεκινήσει από το σχολείο, από το Σύλλογο Διδασκόντων ή δεν θα υπάρξει ποτέ. Το πρόσφατο παρελθόν μας το καταδεικνύει με απόλυτο τρόπο. Ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι η βασική πηγή για τη διαμόρφωση του «Χάρτη των εκπαιδευτικών προβλημάτων» αλλά και για την επώαση μιας ισχυρής συλλογικής συνείδησης, και θέτει όλους τους εκπαιδευτικούς – και όχι μόνο τις παρατάξεις και τους συνδικαλιστές – σε θέση ευθύνης και δράσης.

Είναι ώρα, ώστε η Συλλογικότητα να γίνει ουσιαστική και να μην είναι μόνο Αντιπροσωπευτικότητα.

Όραμά μας: η δημοκρατική παιδεία και η κοινωνική απελευθέρωση!

Καλή Σχολική Χρονιά

Print Friendly, PDF & Email
Νίκος Τσούλιας
Κατάγεται από την Αυγή Αμαλιάδας και είναι εκπαιδευτικός.
Έχει εκλεγεί πρόεδρος της ΟΛΜΕ τέσσερις φορές (1996 – 2003) και έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στην Ειδική Αγωγή.
Έχει εκδώσει δύο βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου τα: “Σε πρώτο πρόσωπο” και «Παιδείας εγκώμιον». Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά περιοδικά.
Έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με τις εφημερίδες «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» (1980 – 1986) και «ΕΞΟΡΜΗΣΗ» (1988 – 1996). Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί στην εφημερίδα “ΤΟ ΑΡΘΡΟ” και στις εφημερίδες της ΗΛΕΙΑΣ: «ΠΡΩΙΝΗ», “ΑΥΓΗ” και “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”.

Κατάγεται από την Αυγή Αμαλιάδας και είναι εκπαιδευτικός. Έχει εκλεγεί πρόεδρος της ΟΛΜΕ τέσσερις φορές (1996 – 2003) και έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στην Ειδική Αγωγή. Έχει εκδώσει δύο βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου τα: “Σε πρώτο πρόσωπο” και «Παιδείας εγκώμιον». Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά περιοδικά. Έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με τις εφημερίδες «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» (1980 – 1986) και «ΕΞΟΡΜΗΣΗ» (1988 – 1996). Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί στην εφημερίδα “ΤΟ ΑΡΘΡΟ” και στις εφημερίδες της ΗΛΕΙΑΣ: «ΠΡΩΙΝΗ», “ΑΥΓΗ” και “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.