Στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2017, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει και φιλοξενεί το 3ο Διεθνές Συνέδριο και Εργαστήριο SYNERGY με θέμα «Από τον σχολικό αποκλεισμό στη Συνεκπαίδευση». Το SYNERGY είναι ένα διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την υποστήριξη παιδιών με προβλήματα συμπεριφοράς στην τάξη, το οποίο εφαρμόζεται και στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, σε συνεργασία με τον Οργανισμό AT Autism της Μεγάλης Βρετανίας, τον Οργανισμό Inspire της Μάλτας και το Πανεπιστήμιο Bond της Αυστραλίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ειδικοί και κοινό θα έχουν την ειδικοί και κοινό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πρακτικά αποτελέσματα του προγράμματος τόσο στα σχολεία της Ελληνικής επικράτειας όσο και στα σχολεία του εξωτερικού ενώ το εργαστήριο θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πρόγραμμα. Ψυχολόγοι, Εκπαιδευτικοί Ειδικής και Γενικής Αγωγής και γονείς από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μάλτα, τη Δανία και την Αυστραλία θα καταδείξουν τη σημασία της συνεργατικής προσέγγισης που συνδέει σχολεία, εκπαιδευτικό προσωπικό, γονείς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, όπως και της ένταξης και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Συνέδριο και το Εργαστήριο SYNERGY, παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής ΕΔΩ.

Γενικές πληροφορίες

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.
Για τη συμμετοχή στο Σεμινάριο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα).
Το συνέδριο και το σεμινάριο θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον Πειραιά.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα SYNERGY μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Τομέα Ψυχικής Υγείας, εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.