Βρισκόμαστε στο Σεπτέμβριο του 2017.
Η επιδείνωση της οικονομίας, η εξουθενωτική φορολόγηση, η χαρισματική προαγωγή όλων των μαθητών και η παραπληροφόρηση περί ελεύθερης εισαγωγης έχουν φέρει τους φροντιστές στη χειρότερη κρίση όλων των εποχών.
Οι φροντιστές είναι περίλυποι, σε βαθειά επαγγελματική κατάθλιψη. Η κυρία Φερνογύρου αντιθέτως, αναζητά το φροντιστήριο με τους κεφάτους καθηγητές σαν αυτούς τους πολίτες που είδε ο πρωθυπουργός στο κέντρο της Αθήνας.

-Καλησπέρα σας, Φερνογύρου ονομάζομαι και έχω ραντεβού για ενημέρωση.
-Καλωσήρθατε στα «ΓΕΛΑΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

-Δεν σας κρύβω, ότι μόλις ενημερώθηκα από το «ΕΚΛΑΨΑ ΧΤΕΣ ΣΑΝ ΜΕΤΡΗΣΑ», από το «ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΛΑ» καθώς και από το «ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ – ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ»
-Μα τι λέτε τώρα κυρία Φερνογύρου, στο «ΕΚΛΑΨΑ ΧΤΕΣ ΣΑΝ ΜΕΤΡΗΣΑ» είναι όλοι οι καθηγητές μέτοχοι και παραμιλούν με αναφιλητά εδώ και μια εβδομάδα για τις παλιές δόξες με τους 150 μαθητές ! Στο «ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΛΑ», η ομώνυμη διευθύντρια έχει γεμίσει με κούκλες Barbie το γραφείο της και βάζει στη διαπασών το ομότιτλο τραγούδι που παρακάτω λέει: «πάρε τις κούκλες σου και γέλα» προσπαθώντας να περιέλθει σε παλιμπαιδισμό ! Επιπλέον, στο «ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ – ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ» κυκλοφορούν καθηγητές και διεύθυνση στα μπαλκόνια κλαίγοντας και φορώντας τσάντες POLO για να φαίνονται σαν μαθητές στο φροντιστήριο απέξω τάχαμου – τάχαμου !

-Τέλος πάντων, εσείς τι μπορείτε να προσφέρετε στο γιό μου προκειμένου να μην καταθλιβεί και να κάνει ευχάριστο κεφάτο μάθημα;
-Να σας πω! Εμείς επενδύσαμε σε κωμικούς και γελωτοποιούς του μπουρλέσκ θεάτρου κατευθείαν από τη Ρώμη ! Σε κάθε διάλειμμα, οι μαθητές μας απολαμβάνουν κωμικές φαρσοκωμωδίες, γκάνγκς, ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς που τους κρατούν ψηλά το κέφι! Επιπλέον, οι καθηγητές μας είναι υποχρεωμένοι να φορούν στο μάθημα αυτές τις κόκκινες μύτες κλόουν ώστε να βγάζουν γέλιο, ακόμη κι όταν αναλύουν τραγωδίες ! Αυτούς τους καθηγητές συνάντησε ο πρωθυπουργός και θαύμασε τα γελαστά τους πρόσωπα! Τα Χριστούγεννα μάλιστα, οι ίδιες μύτες αναβοσβήνουν διαρκώς μέσα στο μάθημα, ώστε να δημιουργούν γέλιο, παραπέμποντας στον Rudolf, το πρωτοέλαφο στο έλκηθρο του Santa Clauss !

-Ενδιαφέρον το φροντιστήριο σας. Πως θα μπορούσα αλήθεια να συμβάλλω στη χαρά των μαθητών του φροντιστηρίου σας κύριε διευθυντά;
-Πολύ ευπρόσδεκτη η προσφορά σας. Για να είναι όμως χαρούμενοι οι μαθητές, πρέπει να έχουν χαρούμενους καθηγητές. Και για να είναι χαρούμενοι οι καθηγητές πρέπει να είναι χαρούμενος ο διευθυντής. Συνεπώς κυρία Φερνογύρου, δεν έχετε παρά να μεταδώσετε σε μένα την προσφερόμενη χαρά σας και αυτομάτως το φροντιστήριο θα αστράψει από χαρά !

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.