Η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Ερευνών Νεοελληνικής Εκπαίδευσης (ΚΕΝΕΚ), αναπόσπαστου τμήματος της Εταιρείας Σπουδών, εντάχθηκε με απόφαση του ΔΣ της Εταιρείας Σπουδών στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας. Με την ευκαιρία της δωρεάς αυτής, διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Αλέξη Δημαρά, του επί σειρά ετών προέδρου της Εταιρείας Σπουδών και βασικού εμπνευστή της ιδέας ίδρυσης του ΚΕΝΕΚ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, από 19:30 έως 21:30 (Πύργος Βιβλίων), με είσοδο ελεύθερη στο κοινό.

Το πρόγραμμα
Χαιρετισμός

Κατιάννα Μίχα, πρόεδρος Εταιρείας Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού & Γενικής Παιδείας (Ιδρυτής: Σχολή Μωραΐτη).

Ομιλητές
Χάρης Αθανασιάδης, καθηγητής Ιστορίας της Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διευθυντής του μεταπτυχιακού «Δημόσια Ιστορία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου»: Η δεύτερη γενιά των δασκάλων του δημοτικισμού: Η περίπτωση του Γεωργίου Δάνου (1904-1977).

Βαγγέλης Καραμανωλάκης, επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, ΕΚΠΑ: Η ιστοριογραφία της ανώτατης εκπαίδευσης και οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν.

Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο: Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ως πολιτικό και επιστημονικό διακύβευμα.

Αλεξάνδρα Πατρικίου, ιστορικός, ερευνήτρια στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος: Ένας μικρόκοσμος στο κέντρο της Αθήνας: Το δημόσιο εβραϊκό σχολείο (1940-47).

Συντονιστής
Σταύρος Ζουμπουλάκης, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.