Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας, υλοποιεί την Εξ’ αποστάσεως Επιμόρφωση “Διδακτική Μεθοδολογία στα ΣΔΕ & σε δομές Εκπαίδευσης Ενηλίκων” προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο θεματικό πεδίο της Εκπαίδευσης.

 

  1. Περιγραφή Επιμόρφωσης___________________________

Η εκπαίδευση και η διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτών των δομών δια βίου μάθησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ποιοτική και αποτελεσματική λειτουργία του πεδίου της Δια Βίου Μάθησης. Είναι γνωστό ότι οι μεγάλες οικονομικές, τεχνολογικές, κοινωνικές, δημογραφικές και πολιτισμικές αλλαγές δημιουργούν νέες προκλήσεις που απαιτούν νέες μορφές μάθησης ώστε να ενισχύονται τα άτομα με γνώση και ικανότητες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές και την ανασφάλεια που αυτές προκαλούν. Η σημασία του εκπαιδευτή συνεπώς αποκτά κεντρική θέση και ο ρόλος του κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός, γι’ αυτό και χρειάζεται η ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων και ικανοτήτων στην καθημερινή διδακτική πρακτική.

Στόχος Επιμόρφωσης

Οι ενδιαφερόμενοι που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα κατακτήσουν νέες εκπαιδευτικές δεξιότητες, θα εντρυφήσουν στο σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης διδακτικής ενότητας, θα εξοικειωθούν με βασικές αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, θα   γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας και τη δομή των ΣΔΕ, θα υιοθετήσουν νέες τεχνικές και μεθόδους διδασκαλίας που συνάδουν με το ρυθμό και τα χαρακτηριστικά του ενήλικα εκπαιδευόμενου, θα μελετήσουν τη δυναμική της ομάδας και θα έρθουν σε επαφή με τον τρόπο αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτή ενηλίκων και του εκπαιδευτικού του έργου.

Μοριοδότηση

Η συγκεκριμένη επιμόρφωση μοριοδοτείται σε Προκηρύξεις:

  1. για Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) σε θέματα Σ.Δ.Ε. με το μέγιστο αριθμό μορίων (4) σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Κ1/128698/ 03-08-2016 απόφαση του τμήματος διοίκησης εκπαιδευτικού προσωπικού δια βίου μάθησης της γενικής γραμματείας δια βίου μάθησης.
  2. Συμβούλων Σταδιοδρομίας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στα Σ.Δ.Ε. με το μέγιστο αριθμό μορίων (5) σύμφωνα με την υπ’ αριθ. K1/122436/ 25-07-2016 απόφαση του τμήματος διοίκησης εκπαιδευτικού προσωπικού δια βίου μάθησης της γενικής γραμματείας δια βίου μάθησης.
  3. Υποδιευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) σε θέματα Σ.Δ.Ε. με το μέγιστο αριθμό μορίων (4) σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Κ1/128258/02-08-2016 “Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων με επιλογή υποδιευθυντών σχολείων δεύτερης ευκαιρίας” του τμήματος διοίκησης εκπαιδευτικού προσωπικού δια βίου μάθησης της γενικής γραμματείας δια βίου μάθησης.
  4. Διευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) σε θέματα Σ.Δ.Ε. με το μέγιστο αριθμό μορίων (4) σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Κ1/128705/03-08-2016 “Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων με επιλογή διευθυντών σχολείων δεύτερης ευκαιρίας” του τμήματος διοίκησης εκπαιδευτικού προσωπικού δια βίου μάθησης της γενικής γραμματείας δια βίου μάθησης.

!  Σημαντικό προσόν επιλογής από Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς (Κολλέγια, ΚΕΣ, ΚΕΚ, ΙΕΚ, Φροντιστήρια, ΚΔΒΜ)

Σε ποιους απευθύνεται

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα αφορά άτομα που σχεδιάζουν να ασχοληθούν με την κατάρτιση και την εκπαίδευση ενηλίκων, στο χώρο εργασίας, στην εκπαίδευση, σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κλπ. Ακόμη, ενδιαφέρει εκείνους που εξετάζουν νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας σε θέσεις που αφορούν την κατάρτιση, την εκπαίδευση και την επαγγελματική εξέλιξη των ενηλίκων, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, στελέχη και εμπλεκόμενους με τη διδασκαλία ενηλίκων σε προγράμματα δια βίου μάθησης.

Πιστοποίηση Επιμόρφωσης

Με τη ολοκλήρωση του E-learning προγράμματος παρέχεται σε όλους τους συμμετέχοντες Πιστοποίηση Επιμόρφωσης από το πιστοποιημένο ΚΔΒΜ της Employ και Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό, σχετικά με την περαιτέρω κατάρτιση στο αντικείμενο της επιμόρφωσης.

Πιστοποίηση Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

H Employ ως πιστοποιημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014) και έχοντας δωδεκαετή εμπειρία στο χώρο της Δια Βίου Εκπαίδευσης, έχει υλοποιήσει περισσότερες από 800 επιμορφώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επιφανείς επαγγελματίες και το δίκτυο των συνεργαζόμενων φορέων, εκπαιδευτηρίων και επιχειρήσεων υπερβαίνει τους 700. Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη ιδιωτική εταιρεία-φορέα Δια Βίου Εκπαίδευσης που συνεργάζεται επίσημα σε επιμορφωτικά προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

  1. Πρόγραμμα Επιμόρφωσης___________________________

 

Α΄ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.

 

  • Δομή και οργάνωση ΣΔΕ
  • Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων
  • Θεωρητικό πλαίσιο – Αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων
  • Βασικοί όροι – θεωρίες στην Εκπαίδευση Ενηλίκων
  • Χαρακτηριστικά ενηλίκων εκπαιδευομένων
  • Διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών ενηλίκων εκπαιδευομένων
  • Εμπόδια στη μάθηση
  • Ο ρόλος του εκπαιδευτή ενηλίκων
  • Διεργασία ομάδας – εκπαίδευση και υποστήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων

Β΄ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

  • Διδακτική μεθοδολογία Εκπαίδευσης Ενηλίκων
  • Μέθοδος project και εργαστήρια
  • Σχεδιασμός διδακτικής ενότητας
  • Σχεδιασμός μικροδιδασκαλίας
  • Εκπαιδευτικές Τεχνικές
  • Εποπτικά μέσα και εκπαιδευτικός χώρος
  • Κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών τεχνικών και μέσων
  • Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση Ενηλίκων – τεχνικές και μέσα αξιολόγησης

  1. Πληροφορίες__________________________________________

Διάρκεια Επιμόρφωσης

 Η χρονική διάρκεια του Επιμορφωτικού E-learning Προγράμματος, αντιστοιχεί σε 300 διδακτικές ώρες εξ’ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Επιστημονική Επιμέλεια

Ρούσου Σοφία

MA, MSc, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

Κόστος

Φοιτητές / Άνεργοι : 220€

Επαγγελματίες:        280€

 

 

Διαδικασία Συμμετοχής

  1. Δηλώνετε συμμετοχή ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στα ακόλουθα τηλέφωνα επικοινωνίας (2310.230545 & 211.7706766)
  2. Λαμβάνετε την επιβεβαίωση της κράτησης μέσω email
  3. Αφού λάβετε την επιβεβαίωση, προχωράτε στην κατάθεση του ποσού συμμετοχής, όπως αναφέρεται παρακάτω στη διαδικασία πληρωμής

Διαδικασία Πληρωμής

Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με την κατάθεση του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας που είναι ο ακόλουθος:

EUROBANK 0026.0037.01.0200499162

(IΒΑΝ GR1102600370000010200499162)

Δικαιούχος: ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ Χ – ΚΟΤΙΟΣ Κ ΟΕ | EMPLOY

Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τον κωδικό EL1 και το ονοματεπώνυμο σας και κρατάτε το αποδεικτικό της τραπέζης το οποίο αποστέλλετε στο [email protected] μαζί με το φοιτητικό πάσο / βεβαίωση ανεργίας για όσους δικαιούνται έκπτωση.

 

*Σε περίπτωση ηλεκτρονικής μεταφοράς εμβάσματος (e-banking) από τράπεζα διαφορετική της EUROBANK, τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα. (Mέσω e-banking θα πρέπει το ποσό να έχει πιστωθεί το αργότερο 3 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής)

  1. Πληροφορίες – Γραμματεία_____________________________

Για δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της εταιρείας.

Τ.      2310.230545 | 211.7706766

  1. M. [email protected] |  U   www.e-employ.gr
  2. F. www.facebook.com/employ.page

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: 10:00 έως 18:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή

 

Ενημερωτικό υλικό 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

 

www.paideia-ergasia.gr

www.filologikos-istotopos.gr

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.