* Θεωρούμε ως υπόθεση εργασίας ότι έχουμε συγκεντρώσει τον μέγιστο αριθμό μορίων π.χ. 20.000 μόρια. Σας υπενθυμίζουμε ότι έχουν παρατηρηθεί άνοδοι και πτώσεις σχολών κατά χιλιάδες μόρια από την μια χρονιά στην άλλη. Το Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική (Λαμία) το 2016 ανέβηκε κατά 3.470 μόρια που ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από όλα τα τμήματα του Μηχανογραφικού 2016.

*Πρώτα ομαδοποιούμαι σχολές με κοινό επιστημονικό αντικείμενο. π.χ έστω  ότι θέλουμε να δηλώσουμε το 2ο και το 3ο πεδίο .

* Χαρακτηρίζουμε τις σχολές είτε ως Α (πρώτης προτίμησης), είτε ως Β (δεύτερης προτίμησης), είτε ως Γ (τρίτης προτίμησης) διατρέχοντας το σύνολο των σχολών και των δύο πεδίων που έχουμε επιλέξει ανεξάρτητα από τις βάσεις των προηγούμενων ετών. Όσες σχολές δεν μας ενδιαφέρουν τις προσπερνούμε και δεν τις χαρακτηρίζουμε.

* Διερευνούμε με ιδιαίτερη προσοχή το πρόγραμμα των σπουδών κάθε σχολής ή τμήματος, τις μεταπτυχιακές προοπτικές και τα επαγγελματικά δικαιώματα.

* Ιεραρχούμε τις σχολές της κάθε κατηγορίας με αύξοντα αριθμό 1,2,3,… Έτσι εάν π.χ. έχουμε χαρακτηρίσει 10 σχολές ως Α, 10 ως Β και άλλες 10 ως Γ θα έχουμε τις σχολές Α1,Α2,…Α10,Β11,Β12,…,Β20,Γ21,Γ22,…,Γ30.

* Σβήνουμε τους χαρακτηρισμούς Α, Β, Γ. Ο αριθμός, ο οποίος είναι σημειωμένος δίπλα από κάθε σχολή, αποτελεί τη σειρά προτίμησης, με την οποία θα συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό δελτίο.

sep4u.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.